Reportáž

Bitva s nádechem play-off! Tygři urvali výhru 1:0 nad Plzní

Liberec – Bílí Tygři odehráli proti Plzni fyzicky velmi náročné utkání, ve kterém se tvrdě bojovalo o každý centimetr ledu. Svěřenci Patrika Augusty nakonec poctivou defenzivní hrou dotáhli zápas až do vítězného konce a chybí jim pouhé tři body na elitní čtyřku!

Oba celky chtěly do zápasu vstoupit tak, jak mají ve zvyku, tedy aktivní hrou. O něco lépe se to podařilo Liberci, který měl trochu více ze hry, na gól si však fanoušci museli počkat až do 16. minuty. Při přesilové hře pět na tři Jakub Klepiš nabil Tomáši Filippi a ten ranou od modré zamířil přesně k tyči!

Mislav Rosandič o zápase
Využili jsme přesilovku pět na tři a odehráli jsme celý zápas skvěle do defenzivy. Plzeň jsme podle mě do moc šancí nepustili. Musíme v tom pokračovat.

Ve druhé třetině začalo být znát, že se blíží play-off a oba celky hrají o velmi důležité body. Tuhý boj o každý metr ledu ale branku nepřinesl, byť si početní výhodu zahráli jak Tygři, tak indiáni. Do závěrečného dějství se tak šlo za stavu 1:0 pro svěřence Patrika Augusty.

Poslední perioda hezký hokej nenabídla, neboť se pokračovalo v tvrdé bitvě s minimem střel na obou stranách. Hubený náskok nakonec Liberečtí udrželi až do konce, Západočechům nepomohla ani hra bez gólmana. Ve fyzicky náročném duelu tak Tygři vydřeli výhru v základní hrací době a přiblížili se čtvrté Plzni na pouhé tři body!


Hrálo se opravdu tvrdě

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta
Bílí Tygři Liberec
„Jsme spokojeni s výhrou. Viděli jsme podle mě kvalitní utkání dvou vyrovnaných týmů, v němž dominovali brankáři. Nakonec rozhodla jedna přesilová hra. Jsem rád za vítězství i za předvedený výkon. Posílám gratulaci do kabiny."
Miloš Říha
HC Škoda Plzeň
„Byl to těžký zápas, bojovalo se o každý metr ledu. Myslím si, že neprohrál horší tým. Soupeř ale dal jeden gól a my žádný, na což se vyhrát nedá. Jsme zklamaní, že odjíždíme s prázdnou, kluci ovšem nechali na ledě všechno."

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner