Reportáž

Tygři zvládli návrat na domácí led vítězně. Karlovy Vary porazili 4:1

Liberec – Tygři vykročili za vítězstvím už v první třetině, kdy využili dvě přesilové hry. Energie sice ve druhé části snížila, jenže šelmy si vzaly dvougólový náskok zpět a svému soupeři nepovolily ani zdramatizování zápasu. Svou druhou brankou v utkání naopak v závěru o výhře Liberce definitivně rozhodl Tomáš Filippi.

V úvodu zápasu ještě velkou šanci nevyužil Michal Birner, Tygři se ale přesto dostali do vedení. V 11. minutě totiž Marek Zachar přihrál na modrou čáru Jaroslavu Vlachovi, který nekompromisní ranou zužitkoval přesilovou hru. Hned na to putovali hosté znovu do čtyř a Liberec se prosadil při početní výhodě podruhé. Střela Jakuba Klepiše se odrazila k Tomáši Filippi a ten poslal kotouč do sítě.

Jaroslav Pavelka o zápasu
Myslím si, že celých šedesát minut jsme měli zápas pod kontrolou. Kluci přede mnou odvedli skvělou práci jak směrem dopředu, tak dozadu. Důležité byly využité přesilovky, od toho jsme se odrazili.

Severočeši se díky povedenému začátku dostali do pohody a svého soupeře nepouštěli do velkých šancí. Ve druhé části však Energie přece jen snížila. Po zaváhání při střídání domácích se do samostatného úniku dostal Jiří Průžek, jenž tváří v tvář Jaroslavu Pavelkovi zamířil přesně do horního rohu. Šelmy ale v polovině zápasu přispěchaly s rychlou odpovědí, když z předbrankového prostoru procedil puk za brankovou čáru Adam Najman!

Do závěrečné periody tak šli svěřenci Patrika Augusty s dvougólovým náskokem, který bránili poctivou defenzivní hrou. Necelých šest minut před koncem se navíc Tomáš Filippi protlačil z rohu až před Štěpána Lukeše a po povedené individuální akci zvýšil na 4:1. „Pokud si dobře vzpomínám, nebránil mě při tom obránce, ale centr. Proto mi to tak dobře vyšlo, my útočníci s tím bráněním máme trochu problém. Pokryl jsem si puk, objel gólmana a zasunul,“ popisoval Filippi svou druhou trefu v zápase. Ve zbývajících okamžicích si už Tygři pohlídali zisk tří bodů a zapsali třetí výhru v řadě!


Michal Birner při velké šanci

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta
Bílí Tygři Liberec
„Podle mě jsme odehráli dobrý zápas. Povedl se nám začátek, kdy jsme si pomohli dvěma přesilovkami. Po celých šedesát minut všichni hráči předváděli dobrý výkon, kterým tak navázali na předchozí zápasy. Vyhráli jsme zaslouženě."
Tomáš Mariška
HC Energie Karlovy Vary
„Utkání rozhodla první třetina. Neodehráli jsme ji úplně špatně, při hře pět na pět byla podle mě vyrovnaná. Bohužel jsem ale udělali dva fauly a byli jsme za ně potrestáni dvěma brankami, které určily ráz celému zápasu. Poté jsme se tlačili do dobře postavené obrany a jeden kontaktní gól byl málo."

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner