Preview k zápasu

Boj o čtvrtfinále pokračuje, Tygři míří do Budějovic

Liberec - Pět výher v řadě, taková je aktuální bilance Bílých Tygrů. Liberečtí ovládli i nedělní domácí utkání proti Spartě a posunuli se tak na průběžné páté místo tabulky. O důležité body, které by je posunuly zase o něco blíže čtvrtfinálové čtyřce, zabojují ve středu v Českých Budějovicích, kde zápas začíná v 17:30 hodin.

Pět výher v řadě

Tygři se po celý únor vezou na vítězné vlně, nezaváhali ani v jednom z pěti utkání tohoto měsíce a stále tak živí naději na přímý postup do čtvrtfinále. Poslední výhru šelmy vybojovaly v neděli pod Ještědem, kde překonaly pražskou Spartu 2:1.

Naopak budějovický Motor nezažívá příliš šťastné období, z posledních pěti duelů ovládl pouze jeden. Nedělní utkání proti Vítkovicím vyneslo Jihočechům tři body za výhru 4:1.

Jan Ordoš o nedělním vstupu do zápasu
Řekli jsme si, co chceme hrát, a to jsme plnili. Myslím si, že to byl možná jeden z nejlepších vstupů do zápasu za celou sezónu.

Koho sledovat?

Liberecký Jan Ordoš rozhodl nedělní zápas proti Spartě, když necelé dvě minuty před koncem základní hrací doby zvýšil na 2:1. Trefí se i proti Motoru?

Nejlepším střelcem Budějovic je Milan Gulaš. Tento sedmatřicetiletý útočník má za letošní sezónu na svém kontě již dvaadvacet branek, což z něj dělá druhého nejproduktivnějšího hráče týmu.

Boj do posledního kola?

Čtyři kola před koncem se dá očekávat velmi vypjatá bitva z obou stran. Tygři už mají nyní jisté, že případné předkolo začnou doma, nicméně stále bojují o přímý postup do čtvrtfinále. Jihočeši bojují dokonce na dvou frontách. Z třináctého místo se chtějí protlačit do vyřazovacích bojů, zároveň se ale snaží udržet pod sebou Kladno a vyhnout se baráži.

Liberec a České Budějovice za sebou letos mají tři vzájemná utkání. Dvakrát se z výhry radovali Budějovičtí, jednou Tygři. Oplatí svěřenci Patrika Augusty hráčům Motoru minulou porážku a prodlouží tak svou sérii výher? To se dozvíme již ve středu v jihočeské Budvar Aréně, kde bude úvodní buly vhozeno v 17:30 hodin.

Poslední vzájemné utkání

Bílí Tygři Liberec - HC Motor České Budějovice 2:3p
Branky a nahrávky: 15. Vlach (Ordoš, Filippi), 18. Flynn (A. Najman) – 13. Gulaš (Pech), 35. Percy (Čachotský), 62. Vopelka (Vráblík)

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner