Preview k zápasu

Boj o čtyřku stále pokračuje! Pod Ještěd míří Vítkovice!

Liberec - Tygry čeká v letošní základní části předposlední domácí klání. Pod Ještěd zavítá soupeř z Vítkovic, který drží sérii tří vítězství v řadě. Podaří se svěřencům Filipa Pešána sérii Slezanů narušit? To se dozvíme v nedělních 16 hodin!

Jako na houpačce

Severočeský celek má v posledních deseti utkáních na kontě pět vítězství a pět porážek. V každém z prohraných zápasů inkasoval vždy minimálně čtyři branky. Tygři se zároveň řadí do pozice týmu, jenž v extralize inkasoval druhý nejvyšší počet gólů. Stabilizují Liberečtí v souboji se Slezany svou obranu?

Vítkovice mají rovněž kolísavé výsledky, a to i přesto, že nyní drží sérii tří výher v řadě. Ridera totiž ve dvou duelech předcházejících této šňůře inkasovala vždy minimálně pět branek. I přesto se ale pyšní pátou nejlepší obranou soutěže. Zastaví Liberec její vítěznou sérii?

Michal Ivan o duelu v pardubicích
Na začátku jsme vyrovnali a bylo to 1:1, ale potom jsme dostali dva góly po zbytečných chybách. Myslím si, že od toho bodu už byly Pardubice lepší. Snažili jsme se s tím něco udělat, ale pak nás podle mě předčili v jednoduchosti.

Koho sledovat

V dosavadních třech vzájemných zápasech se v našich barvách dařilo Adamu Najmanovi. Liberecký forvard si v nich připsal dvě asistence a jednou z nich přispěl i k zatím jedinému vítězství proti Vítkovicím v této sezóně.

Na straně nedělního soka ve vzájemných letošních střetnutích bodově rozkvetl kanadský bek Stuart Percy. Ofenzivní zadák získal čtyři kanadské body za dvě branky a stejný počet asistencí.

Domácí nadvláda

V předchozích pěti vzájemných kláních se vždy z vítězství radovalo domácí mužstvo. Hned ve čtyřech případech se přihodilo, že hostující tým skóroval pouze jednou. Výjimkou byl úvodní zápas tohoto ročníku, kdy se Liberečtí v Ostravar aréně prosadili dvakrát. Udrží se tato bilance i nadále, nebo Vítkovice Podještědí vyloupí? To se dozvíme v neděli 25.2. od 16 hodin!

Poslední vzájemné utkání

HC Vítkovice Ridera - Bílí Tygři Liberec 2:0
Branky a nahrávky: 29. Percy (Kalus), 40. Šoustal (Dej, Vondráček)

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner