Preview k zápasu

Boj o elitní čtyřku pokračuje! Pod Ještěd zamíří Pardubice

Liberec - V rámci dohrávky 50. kola se proti svěřencům Patrika Augusty představí další atraktivní soupeř, HC Dynamo Pardubice. Další důležitý duel v rámci boje o přímý postup do čtvrtfinále odstartuje v 18:00 na ledě Home Credit Areny. Zápas bude navíc vysílat ČT Sport.

Aktuální forma

Šelmy pokračují ve výborných výkonech, díky nimž stále žije naděje na umístění v top čtyřce základní skupiny Tipsport extraligy. Ve středeční předehrávce 49. kola vyzvaly českobudějovický Motor. V tomto zápase Tygři zvítězili poměrem 4:3 a odvezli si tak důležité tři body z ledu svého soupeře. Díky této výhře tak prodloužili svou neporazitelnost, která čítá už šest zápasů.

Pardubičtí v únoru střídají výhry s prohrami, to ale nemění nic na faktu, že už jsou korunovaní vítězové základní části. Pohár Jaroslava Pouzara převzali v pátečním zápase s brněnskou Kometou, které však na svém ledě podlehli 1:3.

Koho sledovat

Jedním ze strůjců liberecké výhry v Českých Budějovicích byl Jan Šír, který si připsal dva přesné zásahy, ten druhý byl dokonce vítězný. Dokáže skórovat i proti Dynamu?

Po návratu ze zámoří si Lukáš Sedlák podmanil celou extraligu. Za 21 utkání dokázal nasbírat celkem 25 bodů, což ho řadí mezi tahouny Pardubic. Zvládne ho liberecká obrana ustrážit?

Důležitá odplata

Pardubičtí se poprvé na libereckém ledě představili teprve nedávno, a to v přesněji 13. ledna. Tygři tento zápas bohužel nešťastně ztratili v samotném závěru, když se v 60. minutě povedlo skórovat Robertu Kousalovi, který svou trefou rozhodl zápas. Momentálně však šelmy zažívají velmi povedené období a stále mají šanci se probojovat až na pozici zajišťující přímý postup do čtvrtfinále. Kdy jindy tedy oplatit Dynamu poslední porážku než právě teď, kdy už jde o vše.

Zvládnou Liberečtí tuto důležitou bitvu? To se dozvíme v úterních 18:00 na ledě liberecké Home Credit Areny, nebo u obrazovek ČT Sport. Před zápasem se navíc v rámci slavnostního ceremoniálu uvedou do Klubu legend nové tváře, více se dočtete zde.

Poslední vzájemný zápas

Bílí Tygři Liberec vs. HC Dynamo Pardubice 3:4
Branky a nahrávky: 10. Filippi, 29. Nedomlel (Filippi, Dlouhý), 48. Flynn (Balinskis, A. Najman) – 1. Radil (R. Kousal, Paulovič), 24. Čerešňák (L. Sedlák), 40. L. Sedlák (Cienciala, Čerešňák), 60. R. Kousal.

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner