Ohlasy k zápasu

Bude to válka a my ji budeme chtít vyhrát, říká před pátým předkolem Flynn

Plzeň/Liberec - Ve čtvrtém předkole mohli Tygři rozhodnout o svém postupu do další fáze play-off, jejich záměru ale Plzeň zamezila. Byl to konkrétně Jakub Pour, který v prodloužení v čase 70:45 rozhodl přesilovkovou ranou o tom, že postupujícího do čtvrtfinále poznáme až v pátém rozhodujícím duelu.

Průběh čtvrtého předkola s indiány byl obdobný, jako tomu bylo v tom třetím. Plzeňští šli do vedení sice jako první, nicméně ještě v téže třetině dokázalo podještědské mužstvo odpovědět. „Bylo to bojovné utkání, které jsme mohli vyhrát, ale vázlo nám zakončení,“ hledá možné důvody nezdaru střelec vyrovnávací branky Oscar Flynn.

Druhý zápas v Plzni se nesl kromě velmi bouřlivé atmosféry na stadionu také v duchu velmi důrazné hry, která mnohdy přivolala také hvizd rozhodčích. Oba celky tak šly nejednou do nižšího počtu bruslařů na ledě.

„Utkání bylo hodně rozkouskované, což je škoda. Nevím, jestli by takhle mělo vypadat předkolo, ale bohužel,“ komentuje v součtu obou stran celkem 13 vyloučení liberecká devatenáctka. „Myslím si, že jsme vůbec nehráli špatně, jen našich vyloučení bylo možná zbytečně moc,“ přidává svůj pohled Richard Nedomlel.

Jan Šír před pátým předkolem
Víme, co máme hrát a co od nich čekat. Zkušenosti na to, abychom to zvládli, máme i z minulého roku proti Kometě. Věřím, že to doma úspěšně ukončíme.

Poslední dva souboje už nicméně měly řádný nádech play-off a své o tom ví také právě řízný bek Tygrů, jenž i tentokrát předvedl několik obětavých obranných zákroků. „Mám to rád a užívám si to. První dva zápasy byly dost rozlítané, pak už se k tomu víc přidala i taktika,“ popisuje posun herního stylu v předkole Tygr s číslem 55.

Indiánům vystřelil Jakub Pour v prodloužení pátý rozhodující duel, který se odehraje v úterý v Home Credit Areně. „Bude to válka a my ji budeme chtít vyhrát. Věřím, že dvakrát v řadě nás neporazí a my půjdeme dál,“ vyhlíží páté vzájemné utkání série Flynn. „Oběma týmům jde o všechno, takže očekávám hodně nasazení. Hraje se celkem na pět zápasů a my musíme pořád fárat. Myslím si, že tohle nás semkne ještě víc,“ burcuje před rozhodujícím střetem Nedomlel.


Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner