Rozhovory

Český humor v kabině mi už chyběl, říká Melancon. A co dělal v létě?

Liberec — Už tomu budou tři roky, co se T.J. Melancon rozhodl opustit svůj rodný kontinent a vzít svůj hokejový um do Evropy. Letos už vyhlíží svou třetí sezonu v tygřím dresu, na kterou se podle jeho slov už nemůže dočkat. Jaká jsou specifika české kabiny a proč málem nestihl začátek extraligy? Nejen o tom se T.J. v rozhovoru rozmluvil.

Absolvoval jsi první trénink s týmem po dlouhé době. Jaké to bylo?
Je příjemné zase být zpět. Uplynula nějaká doba, co jsem se viděl naposledy s ostatními, takže bylo fajn s nimi potrénovat a zjistit co je nového.

Bylo to fyzicky náročné?
Ano, bylo. Trénink byl veden v tempu a všichni do toho šli s velkým nasazením. Já jsem se cítil na ledě moc dobře. Už se nemůžu dočkat začátku extraligy.

V Kanadě jsi zůstal déle než jsi plánoval, co ti stálo v cestě?
Měl jsem problémy s vyřizováním víz, takže jsem musel čekat než bylo celé papírování hotové. Hned poté jsem sedl na nejdřívější let sem. Chtěl jsem tu být mnohem dřív, ale bohužel to nebylo možné.

Jak moc se těšíš na kabinu?
Moc (usměje se). Už se nemůžu dočkat až se pořádně s každým pobavím a až se začne hrát. Doufám, že se nám podaří nahromadit co nejvíce vítězství a budeme hrát jako jeden tým.

Jaké jsou odlišnosti v atmosféře uvnitř kanadské a české kabiny?
Především český humor je dost odlišný, kluci se mě snaží do vtípků zasvětit, což samo o sobě je docela zábavné. Ale jinak se to moc neliší.

„V Kanadě jsem byl na ledě pět dnů v týdnu. Trénoval jsem každý den.“

Jednou z mnoha posil pro tuto sezonu je americký obránce Ian McCoshen. Pomáhá mít v týmu někoho, kdo ti je kulturně blíže?
Bude příjemné ho tu mít. Je to samozřejmě pan hráč, který má kotel zkušeností z různých zahraničních štací, NHL nevyjímaje. Ostatní kluci se ke mě ale vždy chovali hezky, všichni umí dobře anglicky, takže jsem se tady osaměle nikdy necítil. Bude ale super tady Iana mít, může našemu týmu hodně pomoct.

Měl jsi možnost trénovat v Kanadě na ledě?
Jasně. V Kanadě jsem byl na ledě pět dnů v týdnu a trénoval jsem každý den. V Torontu máme s ostatními profíky z oblasti partu na trénování, takže pak to jde mnohem lépe.

Měl jsi vůbec čas si odpočinout?
Samozřejmě. Bylo úžasné se zase vidět s celou rodinou, především poprvé moct vidět moji novorozenou neteř. Na dovolené někde v cizině jsem ale nebyl, raději jsem se věnoval mé rodině.

Minulý ročník jsi zažil svou průlomovou sezonu, očekávání od tebe budou vyšší. Jsi připraven se s tím porvat?
Chci to hlavně sám od sebe, abych navázal tam, kde jsem skončil a pomohl týmu ještě větší měrou než minulý rok. Budu dělat to, co vždy, snažit se zlepšovat každý den.



Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner