Preview k zápasu

Další soupeř na sebe nenechá dlouho čekat! O výhru budou Tygři usilovat v Plzni

Liberec — Po gólové explozi proti Mladé Boleslavi putuje družina lodivoda Patrika Augusty do západních Čech, kde vyzvou v nedělních 16:30 plzeňskou Škodovku. Dokážou navázat na předešlé vítězství?

V posledním utkání zvládly šelmy v elektrizující atmosféře derby s Mladou Boleslaví. Obrat ze stavu 1:2 inicioval vyhranou bitkou Jaroslav Vlach, lví podíl si také připsal Adam Najman, který zaznamenal hattrick. Výsledek 6:2 je vynesl na momentální deváté místo v tabulce, kde s třiadvaceti body vyhlíží vyšší příčky. Dokážou Tygři potvrdit týmový výkon a pokračovat ve sběru bodů?

Z posledních čtyř zápasů vyšla Plzeň jako vítěz hned třikrát. V tom posledním si Škodovka z Karlových Varů odvezla dva body za výhru 5:4 po prodloužení. Zajímavostí je, že družina Petra Kořínka už podruhé v sezoně odvolala brankáře v onom nastaveném čase. Tento nebojácný tah jim zatím vždy vyšel a i díky němu jsou nyní na šestém místě.

Adam Najman o zápase s Bruslaři
Pro nás se utkání začalo vyvíjet správným směrem až po bitce Jardy Vlacha. Jsme rádi, že jsme to promítli do třetí třetiny a že se nám podařilo prolomit sérii porážek.

Koho sledovat?

Lídr produktivity týmu Michal Birner bodoval už ve čtvrtém zápase v řadě, což mu vynáší třináct kanadských bodů (3+10). Dokáže pokračovat ve své bodové šňůře i proti Plzni?

Posila z Nitry Adrián Holešínský o sobě rozhodně dává vědět. V utkání v lázeňském městě si připsal tři body a navázal tak na svůj extraligový debut proti Spartě, kde se uvedl gólem.

Souboj mladíků

Pravidelně (míněni hráči s alespoň deseti odehranými zápasy) letos nastupuje v extralize šestice juniorů, hned dva ze tří nejmladších se potkají na plzeňském ledě. Zatímco obranné pásmo hlídá Tygrům sedmnáctiletý Jakub Dvořák, útočnými snahami ho bude zaměstnávat jeho jmenovec Adam Dvořák. Oba hráči tak potvrzují vysokou úroveň mládežnických kategorií obou týmů.

Využije Liberec výhry proti Boleslavi jako odrazového můstku k dalším vítězstvím, nebo potvrdí Západočeši svoji momentální formu a budou pokračovat v postupu tabulkou vzhůru? Odpovědi na tyto otázky se dozvíme v nedělních 16:30 v plzeňské LOGSPEED CZ Aréně.

Poslední vzájemný zápas

Bílí Tygři Liberec vs. HC Škoda Plzeň 2:3p
Branky a nahrávky: 45. Bulíř (Birner), 54. Flynn (Vlach, A. Najman) — 12. Zámorský (Rekonen, Kodýtek), 25. Mertl (Zámorský, Budík), 61. Zámorský (Schleiss)


Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner