Reportáž

Dramatickou přestřelku vyhrál Hradec, pro náš tým sezóna končí

Hradec Králové/Liberec - Jako na horské dráze. Průběh pátého čtvrtfinálového duelu byl pořádně divoký, oba týmy se prostřídaly ve vedení. Bílí Tygři byli i díky dvěma trefám kapitána Petra Jelínka až do posledních sekund ve hře o vrácení série pod Ještěd, nicméně sezóna pro ně končí ve čtvrtfinále. Mountfield vyhrál sérii 4:1 a postupuje mezi nejlepší čtyři.

Úvod plně odpovídal důležitosti zápasu, hrálo se opatrně. Oba týmy vyhlížely chyby soupeře, popřípadě přesilovky. V 9. minutě si v početní výhodě zahrál Hradec, a zásluhou dělovky Jakuba Lva z levého kruhu skóroval jako první. Liberec naopak úvodní branku inkasoval už podeváté v řadě - 1:0. Solidní příležitost pak měl ještě v Hradci hostující Rosandić, nicméně skóre se v prvním dějství i zásluhou dobře chytajícího Neužila dále neposouvalo.

Pokud něco všechny tři zápasy série na hradeckém ledě spojovalo, byly to rychlé góly domácích na startu druhé třetiny. A stejný strašák o sobě dal vědět i tentokrát – v čase 21:20 dostal přihrávku na brankoviště Christophe Lalancette a zvýšil na 2:0. Bleskově inkasovaná branka ale náš tým neopařila, spíš naopak!


Petr Jelínek znovu ukázal, že důraz u brankoviště je jeho doménou a dorážkou vrátil Severočechy do hry - 2:1. Za další dvě minuty už navíc bylo srovnáno, když si Oscar Flynn našel puk ve skrumáži a bekhendem ho poslal do šibenice - 2:2. Z excelentní liberecké pětiminutovky to ale stále nebylo vše. Po tvrdém zákroku domácího Janka využil přesilovku pět na tři ranou z mezikruží znovu kapitán Petr Jelínek - 2:3!

Zanedlouho však bylo opět vyrovnáno. Hradec po rozmíšce ujel do přečíslení a Bohumil Jank odčinil svůj předchozí faul - 3:3. Mountfield posléze ještě ostřeloval Jakuba Neužila při velkém přesilovkovém tlaku, liberecký gólman ale svůj tým výborně držel, jednou mu pomohla i tyč.

Petr Jelínek
Do utkání jsme vstoupili zbytečně bojácně, byli jsme horší. Dokázali jsme se ale do zápasu zase vrátit, i když to už po tolikáté bylo opravdu těžké. Škoda rychle inkasovaného gólu na 3:3. Pak to byla přetahovaná a asi už jsme neměli úplně síly otočit to znovu.

Při dalším oslabení už bohužel Bílí Tygři štěstí neměli. Kevin Klíma ve 42. minutě zadovkou zpoza klece vybídl Aleše Jergla, který z úhlu trefil přesně - 4:3. Liberečtí hokejisté mohli zareagovat také při hře proti čtyřem. Velkou šanci měl Balinskis, jehož ránu dokázal Machovský pokrýt. Ve stejné přesilovce se ovšem přece jenom urodilo, protože Michal Birner tečoval v kruhu Melanconovo nahození tak šikovně, že hradecký gólman našel kotouč až ve své síti - 4:4!

Trošku šťastný gól ale vzápětí slavili také Královéhradečtí. Oliver Okuliar plácl do puku v brankovišti těsně před tím, než ho Neužil stihl přikrýt, a vrátil svému týmu vedení - 5:4. Bílí Tygři už museli s hrozícím koncem sezóny vrhnout všechnu sílu do útoku. Ani při hře v šesti už se jim nicméně vyrovnat nepovedlo. Naopak – hradecký postup ještě pojistil do prázdné klece Jordan Perret - 6:4.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta
Bílí Tygři Liberec
„Jsem moc rád za to, jak mužstvo zareagovalo po nepovedené první třetině. Od druhého inkasovaného gólu hráči ukázali hrdost hrát za Liberec. Bylo z toho výborné utkání play-off, které bohužel dopadlo, jako většina předchozích, o gól lépe pro soupeře."
Tomáš Martinec
Mountfield HK
„Byl to krásný playoffový zápas. Pro hráče nesmírně těžký, protože Liberec znovu ukázal, jak silný je tým. Do poslední minuty do byl velký boj a jsme šťastní, že měl dobrý konec pro nás. Byť na to výsledek nevypadá, série byla strašně vyrovnaná, každý zápas přinesl velký boj a rozhodovaly maličkosti. Přestože jsme prohrávali, tak hráči ukázali charakter a odvedli skvělou práci. Velká pochvala pro tým, jak pracoval jeden pro druhého, jak byl soudržný a že dokázal tak silný tým, jako je Liberec, porazit."

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner