Reportáž

Důležitý zápas bez bodového zisku. Bílí Tygři podlehli Kometě

Liberec - V rámci 28. kola Tipsport extraligy se v Home Credit Areně hrálo o pověstných šest bodů, Liberec i Kometa na tom v tabulce byli podobně. Naši hokejisté lépe začali a dostali se do vedení, jenže hosté skóre ve druhé třetině otočili a body si už vzít nenechali.

Zpátky na liberecké soupisce se objevili z marodky navrátivší útočníci Michal Birner a Martin Faško-Rudáš. I to možná přispělo k aktivnímu nástupu domácích a hned první přesilovku zužitkoval šikovnou dorážkou bekhendem z takřka nulového úhlu Jaroslav Vlach - 1:0. Tygři poté dvakrát hráli proti třem, zvýšení si ale nevystřelili. V početní výhodě pořádně zahrozila i Kometa. Petr Kváča čelil volnému kanonýrovi Muellerovi, jehož bombu z kruhu parádně chytil.

Moravané se vyrovnání dočkali ve 23. minutě, když se na brankovišti obratně prosadil Martin Zaťovič - 1:1. Naši hráči si pak vytvořili několik nadějných šancí, bohužel ani v té největší proti Sedláčkovi neuspěl Adam Klapka. A přišel trest z hole Adama Zbořila, který se prokličkoval téměř přes celé hřiště a povedenou individuální akci proměnil v obrat - 1:2. "Brno mělo ve druhé třetině dvě velké šance a proměnilo je. My potřebujeme něco podobného a být produktivní. Chybí nám góly," mrzelo po zápase Martina Faška-Rudáše.

Obránce Michal Ivan o utkání

„Začátek byl poměrně dobrý, dali jsme rychlý gól, ale druhá třetina nebyla podle našich představ. Úplně jsme přestali hrát, což se nám stává dost často. Musíme na tom zapracovat, nikdo to za nás neudělá.“


Zkraje třetí části mohli Liberečtí vyrovnat, hráli totiž přesilovku. Stal se ovšem pravý opak, po hodně nešťastném odrazu kotouče od zadního mantinelu už to měl snadné Daniel Rákos - 1:3. Naši hokejisté poté dobývali brněnský obranný val, ale už to bylo složité. Petr Jelínek v pozici mezi kruhy ztroskotal na Sedláčkovi.

V 58. minutě bylo přece jenom sníženo zásluhou teče Michala Ivana, který sklepl Kolmannovo nahození - 2:3. K pořádnému závěrečnému tlaku už se však naši hráči nedostali. Hned vzápětí totiž hosté ujeli do přečíslení dvou na jednoho a Daniel Rákos druhým gólem v utkání definitivně rozhodl - 2:4.

Mislav Rosandič v souboji

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta
Bílí Tygři Liberec
„Měli jsme velice špatný začátek, soupeř byl lépe nachystaný a víc si za tím šel. V přesilovce jsme se přesto dostali do vedení a ve dvojnásobných početních výhodách jsme pak mohli určit ráz utkání. Odehráli jsme je ale hodně špatně. Jsem zklamaný zejména z prvních dvou třetin. Soupeř to dnes chtěl víc, nestačí bojovat až ve třetí části."
Jiří Kalous
HC Kometa Brno
„Z mého pohledu to bylo vyrovnané s šancemi na obou stranách, výborně nám zachytal Jakub Sedláček. Bylo důležité, že jsme v první třetině ubránili dlouhá oslabení ve třech. To nám dalo šanci uspět."

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner