Reportáž

Enormní tlak v závěru vyrovnání nepřinesl. Tygři nestačili na Kometu

Liberec – Kometa si ve druhé třetině vypracovala dvougólové vedení, které následně poctivou defenzivní hrou udržovala. Tygři se poté v závěru tlačili za vyrovnáním, z velkého množství šancí ale vytěžili pouze snižující branku a podlehli Brnu 2:3.

Zápas začali aktivněji Liberečtí, jenže jako první se z gólu těšili hosté. Peter Mueller přihrál při rychlém protiútoku Petru Holíkovi, jenž si sjel před bránu a překonal Petra Kváču z bezprostřední blízkosti. Vzápětí mohl na druhé straně vyrovnat Faško-Rudáš, tváří v tvář Marku Čiliakovi ale neuspěl. O pár chvil později už se však Tygři radovali. Adam Najman se proháčkoval až na pravý kruh načež si jeho přihrávku na Jakuba Rychlovského srazil do vlastní sítě Radovan Pavlík. Najmič skvěle objel obránce a pak to hodil k nám do chumlu, kde jsme byli asi tři hráči. Z toho zmatku jsem ani nepoznal, jestli jsem se puku dotknul, nebo ne,“ popisoval gól ze svého pohledu Rychlovský, jenž byl původně označen za střelce.

Adam Najman o zápase
Podle mě jsme si vytvořili dost šancí. Několikrát tam byla prázdná brána, na konci skákal puk na čáře. Kometa ale byla lepší v zakončení.

Na začátku prostředního dějství se Kometa dostala zpět do vedení. Martin Zaťovič nabil při přesilové hře Peteru Muellerovi a ten překonal marně se přesouvajícího gólmana Liberce. A v polovině utkání bylo ještě hůř, když se po povedené akci Marka Ďalogy podruhé prosadil Petr Holík. Chvíli před druhou sirénou mohl následně snížit Jakub Rychlovský, mířil ale pouze do tyče.

V závěrečné části se šelmy jaly dobývání dobře zformované defenzivy Jihomoravanů. Úspěšní byli ve 48. minutě, kdy při přesilové hře vypálil z první Tomáš Filippi a trefil přesně horní roh. Tygři tak měli spoustu času na vyrovnání, Brno ovšem jejich enormnímu tlaku odolalo. Gól nepadl ani po ráně Michala Birnera, kterou Marek Čiliak vyrazil nad sebe a puk se vzápětí snesl přímo na brankovou čáru, na níž se také zastavil. Kometa si tak domů odváží tři body.


Jan Ordoš bojuje o kotouč

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta
Bílí Tygři Liberec
„Myslím si, že jsme byli v zápase lepším týmem. Kometa ale dala o gól víc, a proto zvítězila."
Jiří Kalous
HC Kometa Brno
„Jsou to pro nás velmi důležité body, kterými jsme potvrdili postup do play-off. Musím tým pochválit za výkon, který předvedl. I když jsme byli ve třetí třetině pod tlakem, tak jsme to zvládli. Jsem rád, že tentokrát stálo štěstí při nás. "

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner