Mládežnický hokej

Jan Lucák hodnotí sezónu šestky: Jsme rádi za posun hráčů

Liberec - Tygří šestá třída uzavřela soutěžní část sezóny na druhém místě své ligy, jen o tři body za Hradcem Králové. Hlavní trenér Jan Lucák na sezóně viděl pozitivní i spíše negativní aspekty.

"Druhé místo je pro nás úspěch, ale není to nic, k čemu bychom se upínali. Důležitý je v tomto věku především posun hráčů, což se nám u řady hokejistů povedlo a udělali pokroky," chválí své svěřence na začátek Lucák. "Naše skupina byla velmi náročná a ve většině utkání se bojovalo až do konce," dodává. Jeho tým za sebou nechal třeba silné výběry Pardubic nebo Mladé Boleslavi.

Ne všechno ale podle Jana Lucáka bylo úplně ideální. "Minus vidím v přemýšlení a nastavení hlavy hráčů do určitých zápasů. Bylo mnoho momentů, kdy jsme museli hráčům domlouvat a trošku je nutit, aby začali hrát to, co umí."

"Nejsem zároveň úplně spokojený s koncem sezóny," pokračuje Lucák. "V posledních zápasech jsme příliš nedokázali zúročit to, na čem jsme celý rok makali. Abychom měli sebevědomé a bruslivé hráče na kotouči, kteří se snaží tvořit hru vytvářeli šance pro své parťáky a nebáli se chopit zodpovědnosti i pod rizikem chyby. Bavíme se ale pořád o jedenácti až dvanáctiletých dětech, takže si myslím, že je úplně normální, že z toho občas vypadnou," ví trenér.

"Celkově tedy hodnotím sezónu i přístup hráčů velmi dobře. Spousta jich měla velice pozitivní přístup k celému tréninkovému procesu i klubovému programu," chválí svůj tým Jan Lucák.

A co další program? "Čeká nás ještě několik nesoutěžních utkání, v nichž si zahrajeme s nejsilnějšími soupeři v ročníku. Vyrazíme také ke dvěma zápasům do akademie v Telči, která má jeden z nejsilnějších ročníků 2011 v Česku. Bude to pro nás takové zrcadlo, jak na tom doopravdy jsme," uzavírá.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner