Ohlasy k zápasu

Jaroslav Vlach po derby: Nemůžeme čekat až na třetí třetinu

Liberec - Jaroslav Vlach proti Mladé Boleslavi rychle otevřel skóre. Po nerozhodné základní hrací době rozhodovalo až prodloužení, které po akci v posledních sekundách opanovali hosté. Na ledě byl tou dobou i Vlach. "Snažil jsem se do protihráče natlačit, jenže bohužel to nějak propasíroval mezi betony," vysvětluje.

Jak se za zápasem ohlížíš?
První třetina byla podle mě vyrovnaná, ve druhé byla lepší Boleslav a ve třetí jsme víc ze hry měli my. Bohužel pak v náš neprospěch rozhodla poslední sekunda prodloužení.

Ve třetí třetině jste měli tlak, mohli jste zápas otočit...
Ve třetí části jsme hráli velice dobře. Mrzí nás, že jsme nedali ještě o gól víc. Takhle ale musíme hrát celý zápas a nečekat až na třetí třetinu.

Byla závěrečná třetina už podle vašich představ?
Ano. Musíme doma hrát nátlakově, protečovávat puky a napadat jejich obránce. Nemůžou na to mít čas. V domácím prostředí jsme se takovým stylem vždy prezentovali. Týmy se sem bály jezdit, protože jsme jim nic nedarovali a ještě jsme je porazili hokejem. V tom je potřeba pokračovat.

Jak jsi viděl rozhodující situaci v prodloužení?
Měli jsme buly v útočném pásmu, byli jsme tam rozestavení na střelu. Boleslav to vhazování ale šikovně vyhrála dopředu. Měl jsem tam souboj s Pavlem Kousalem a dával jsem si pozor, abych ho nefauloval a nebylo z toho zbytečně trestné střílení. Snažil jsem se do něj natlačit, jenže bohužel to nějak propasíroval mezi betony.

Mluvil jsi o rozestavení na buly. Chtěli jste to sehrát podobně, jako při tvém vstřeleném gólu?
Trenér mi řekl, ať tam jdu na střelu, ale Boleslav byla v ten moment šikovnější a dobře to zahrála.

Z posledních čtyř zápasů máte deset bodů. Vnímáš to tak, že se pomalu dostáváte do správných kolejí?
Deset bodů z dvanácti možných je dobré, radši bychom samozřejmě byli za dvanáct. Musíme ale jít dál, makat a každý zápas bodovat. Zejména doma nesmíme ztrácet body.

Co jsi říkal na atmosféru derby?
Kulisa byla výborná. K derby to patří, fanouškům děkujeme. Snažíme se jim jejich podporu vracet, i když nám to v téhle sezóně zatím moc nešlo. Budeme ale bojovat a snažit se, aby z nás měli větší radost než doposud.

Vlach slaví se spoluhráči svůj gól

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner