Ohlasy k zápasu

Je nutné vrátit se k našim výkonům ze začátku sezóny, velí Rosandić

Liberec - Bílí Tygři vstoupili do druhé čtvrtiny extraligy domácím kláním s Hradcem Králové. Proti Východočechům museli sice od 14. minuty dotahovat, díky dvěma brankám Michaela Frolíka však sahali po vyrovnání. Ani jeho snížení jej však nepřineslo, a tak odešli Liberečtí ze souboje bez bodu. „Zakládali jsme špatně útoky z našeho pásma, nedokázali jsme si dobře nahrát ani křižně, ani do strany,“ komentuje možné důvody prohry zadák Mislav Rosandič.

Jak se ohlížíš za soubojem s Hradcem Králové?
Začali jsme celkem dobře, ale od první branky Hradce jsme třicet minut nic nehráli až téměř do konce. Dostali jsme takové trochu smolnější góly, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Je jedno jak inkasujeme, nemůže nás to zarážet. Musíme být silnější jako tým a vždy se brzo oklepat.

Bereš jako drobné pozitivum třetí třetinu, kdy jste sahali po vyrovnání?
Určitě ano. Sami víme, že máme dobrý a silný tým, ale v některých situacích se bojíme hrát. Potom naše hra vypadá jako holubník.

Vnímal jsi, že se Hradečtí po vaší třetí trefě více soustředili na defenzivu?
Oni to sice potom zavřeli, ale to je jedno. My jsme vyhrávali souboje a byli silní na puku. Zakládali jsme ale špatně útoky z našeho pásma, nedokázali jsme si dobře nahrát ani křižně, ani do strany. Od toho se potom odvíjelo všechno další.

Michael Frolík o zápase s Hradcem Králové
Po dvou kontaktních gólech jsme měli lauf, žádná větší šance na další branku už tam však nebyla. Rozhodně jsme měli lépe sehrát závěrečnou hru bez brankáře.

V utkání jsi nicméně povedeně asistoval na gól Michala Birnera. Viděl jsi ho před brankou neobsazeného?
Předtím, než jsem se dostal k puku, tak jsem koukal, jaký má pohyb. Přejížděl od druhé tyčky, takže jsem věděl, že tam bude a nahrál jsem mu. Trochu se štěstím jsem puk poslal mezi nohama bránícího hráče, ale Michal to čekal.

V posledních střetech jste inkasovali více branek. Jak to vidíš ty z pozice obránce?
Statistiku obdržených gólů nějak nesleduji. Na druhou stranu je ale pravda, že jsme jich v posledních zápasech dostali dost. Proti Hradci jsme inkasovali dvakrát do prázdné a čtyřikrát normálně, ve Vítkovicích dokonce šestkrát. Deset branek za dvě utkání je prostě moc. Teď budeme mít trochu volno, takže se musíme soustředit na zlepšení naší hry.

Máte za sebou třináct zápasů. Jak hodnotíš první čtvrtinu soutěže?
Prvních zhruba osm zápasů sezóny bylo fajn i z ohledu defenzivy, kdy jsme nedostávali tolik gólů a nepouštěli soupeře do šancí. Musíme si k tomu něco říct a k takovým výkonům se vrátit.


Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner