Preview k zápasu

Je tu play-off 2023! Předkolo s Plzní začínají Tygři doma

Liberec – Konec čekání! Je tu vrchol sezóny a tím není nic jiného než play-off, do kterého Tygři vstupují z páté příčky. Osud jim za soupeře pro předkolo určil Plzeň, s kterou během základní části odehrál hned tři prodlužované zápasy. Jistě vyrovnaná a napínavá série začne dvěma duely pod Ještědem ve středu a ve čtvrtek. Buďte u toho!

Od nuly

Do play-off vstupují obě mužstva v rozdílném rozpoložení. Tygři totiž vyhráli posledních devět zápasů, díky čemuž až do posledního kola bojovali o elitní čtyřku. Plzni se naopak závěr základní části nepovedl a po devíti prohrách v řadě spadla na dvanácté místo.

Jaroslav Vlach před sérií s Plzní
Plzeň je nepříjemný a urputný soupeř. Čekám vyrovnané zápasy, ve kterých budou rozhodovat maličkosti.

Šelmy tak vstupují do vyřazovacích bojů z páté příčky, zatímco Škodovka z dvanácté. Více o obou soupeřích se dočtete tady. V tuto chvíli se však pořadí i získané body mažou! V play-off už na základní části nezáleží, začíná se totiž od nuly! Každý tým udělá pro zisk titulu absolutní maximum a výjimkou nejsou ani Liberec s Plzní.

Koho sledovat

Obránce Richard Nedomlel přišel pod Ještěd v průběhu sezóny a velmi rychle se zařadil mezi lídry liberecké defenzivy. V základní části zblokoval celkem 133 střel a stal se tak nejlepším blokujícím hráčem, což je atribut, který se v play-off bude určitě hodit.

Velmi povedený ročník zažil v dresu Plzně útočník Kryštof Hrabík, jenž základní část zakončil s bilancí 12+16. Tento třiadvacetiletý forvard strávil v minulosti tři sezóny právě v Liberci.

Souboj beků

Předkolo mezi Tygry a indiány bude mimo jiné i duelem dvou nejlepších ofenzivních obránců celé soutěže. Liberecký Uvis Janis Balinskis si v dlouhodobé fázi extraligy připsal 35 kanadských bodů a ovládl tak produktivitu všech extraligových beků. Na druhém místě za ním o pouhé tři bodíky zaostal Petr Zámorský, jenž hájí barvy našeho soupeře! Předvedou své ofenzivní přednosti i v předkole?

Petr Kváča před začátkem série
Už se nemůžeme koukat na ostatní. Chceme dojít co nejdál a k tomu je zkrátka potřeba porazit každého, takže je jedno, s kým hrajeme.


To se dozvíme již během následujících dní! Sérii předkola odstartují svěřenci Patrika Augusty dvěma zápasy na domácím ledě, a to ve středečních 18:00 a následně ve čtvrtek od 19:00. Druhé střetnutí odvysílá stanice O2 TV Sport. Vrchol sezóny je tu, play-off 2023 začíná!

KOUPIT VSTUPENKY

Program předkola

Středa 8. března: Bílí Tygři Liberec vs. HC Škoda Plzeň (18:00)
Čtvrtek 9. března: Bílí Tygři Liberec vs. HC Škoda Plzeň (19:00, O2 TV Sport)
Sobota 11. března: HC Škoda Plzeň vs. Bílí Tygři Liberec

Neděle 12. března: HC Škoda Plzeň vs. Bílí Tygři Liberec (případný 4. duel)
Úterý 14. března: Bílí Tygři Liberec vs. HC Škoda Plzeň (případný 5. duel)


Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner