Preview k zápasu

K předposlednímu venkovnímu utkání vyrážejí šelmy na Hanou

Liberec — Už jen tři kola zbývají do konce základní části a právě v rámci toho padesátého se Tygrům do cesty staví kohouti. Podaří se svěřencům Filipa Pešána odčinit nedávné nezdary? Úvodní buly padne na ledě olomouckého zimního stadionu v úterních 18 hodin.

Propad

Po reprezentační přestávce se šelmám sice zadařilo porazit vysoko už k baráži odsouzené Kladno, následně ale přišla dvojice utkání, které pro náš tým nevyzněly nejlépe. Nejdříve to byla porážka na ledě prvních Pardubic a pak prohra v prodloužení doma s Vítkovicemi, kde Tygři ztratili vedení 3:0. V tabulce se tak propadli na sedmé místo, cesta do první čtyřky je však stále díky vyrovnanosti tabulky otevřená.

Jakub Rychlovský po utkání s Vítkovicemi
Celá naše sezóna je jako na houpačce, opakujeme si to pořád dokola. Musíme k sobě začít být upřímní a říkat si to do očí. Jinak budeme mít brzo dovolenou.

Olomouc rovněž nezažívá nejlepší období sezony. Z posledních pěti duelů vyhráli Hanáci pouze jeden, a to ten poslední. V něm udolali hradecký Mountfield 4:2 a v celkovém pořadí se na něj téměř dotáhli. V tabulce totiž kohoutům patří desáté místo a jen tři body je dělí od výhody domácího prostředí v předkole.

Koho sledovat?

Proti Vítkovicím dával na 3:0, když překvapil gólmana překvapil svižnou ranou od modré. Touto trefou navíc Oscar Flynn vyrovnal své kariérní bodové maximum z minulé sezony a proti Olomouci se bude pokoušet o jeho překonání. Podaří se mu to?

Proti Hradci nastoupil poprvé od říjnového zranění Aaron Chmielewki a hned o sobě dal vědět. Jeho vyrovnávací přesilovková trefa se stala základním stavebním kamenem výhry kohoutů a v tomto bude jistě chtít pokračovat i nadále. Zamezí liberecká obrana jeho intencím?

Ošemetné úvody

Na první branky se letos ve vzájemných střetech nemuselo čekat dlouho. Vůbec nejpozdnější branka ve vzájemných kláních v letošním ročníku padla právě v Olomouci v čase 2:16, jinak ve zbylých dvou zápasech vždy padl úvodní gól dříve.

Potvrdí se toto pravidlo i ve čtvrtém duelu, nebo už si obě mužstva dají pozor? Utkání začíná na olomouckém zimním stadionu v úterních 18 hodin.

Poslední vzájemné utkání?

Bílí Tygři Liberec vs. HC Olomouc 5:2
Branky a nahrávky:
10. Filippi (Melancon), 27. Faško-Rudáš (Rychlovský, Filippi), 34. Flynn (Hawryluk), 42. A. Najman (Melancon), 54. Vlach (Bulíř, Galvas) – 1. Navrátil (Anděl, Ondrušek), 1. Sirota

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner