Ohlasy k zápasu

K utkání jsme přistoupili dobře, příště to ale musí být ještě lepší, velí Hrenák

Olomouc/Liberec - Odvrácení konce sezóny Tygrům ve třetím předkole v Olomouci vyšlo a svůj podíl na tom měl i gólman Dávid Hrenák. Ten se ve vyřazovacích bojích navíc postavil mezi tři tyče poprvé. „V sérii rozhodovaly a rozhodovat budou detaily. Je potřeba, abychom šli štěstí trochu naproti a sérii překlopili na naši stranu,“ přemítal slovenský brankář.

V sérii jsi naskočil do branky poprvé a hned vychytal výhru. Jak si toho vážíš?
Je to důležité vítězství, ale to je v play-off každé. Tohle teď pro nás bylo to nejvíc podstatné. Já věřím, že na to ve čtvrtém utkání navážeme, dáme do toho zase maximum a vítězství se k nám přikloní.

Všechna klání jsou zatím velmi těsná a vypjatá. Co říct k vyrovnanosti předkola s kohouty?
Je to play-off hokej a Olomouc je zkušený a starší tým. V sérii rozhodovaly a rozhodovat budou detaily. Celé to závisí na tom, jak se postavíme k dalšímu zápasu. Je potřeba, abychom šli štěstí trochu naproti a sérii překlopili malými detaily na naši stranu.

Jaroslav Vlach o agresivnější hře Tygrů
Konečně jsme ukázali play-off hokej. Víme, že doma to stálo za nic, něco jsme si k tomu v kabině řekli a chtěli to změnit. Zatím ale máme jen jedno vítězství, musíme si odpočinout a v neděli na zlepšený výkon navázat.

Do třetího duelu jste vstoupili aktivně a poměrně rychle vedli, vyrovnávací trefa Hanáků ale padla zpoza tvojí branky. Bylo možné takový kotouč lapit?
Vždy se s tím dá něco dělat. Bohužel to nějak divně skočilo, ale měl bych být připravený i na takové momenty. Děkuji spoluhráčům, že mě pak podrželi a nakonec dali čtyři góly. Za to jsem jim vděčný.

Olomoučtí se o obdobné zakončení pokoušeli i ve třetí třetině...
Je důležité, abychom všichni tyhle situace okolo mě dobře přečetli. Podíváme se na video a věřím, že budeme takové problémy řešit lépe.

Myslíš si, že jste tímto vítězstvím dostali soupeře pod tlak?
Na konci dne je to vždy o nás. Bylo to vidět teď, kdy jsme k tomu přistoupili dobře a měli solidní začátek. Je potřeba na to navázat, protože je nutné, aby to bylo ve čtvrtém utkání ještě lepší.


Výhled Dávida Hrenáka na hrací plochu

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner