Aktuální zprávy

Klapka má za sebou premiéru v NHL! Naskočil v bitvě o Albertu

Calgary/Liberec — Z Benátek do NHL! Po skvělých výkonech ve své druhé sezoně na farmě byl Adam Klapka odměněn povoláním do hlavního týmu Calgary Flames, v jejichž dresu dnes v noci naskočil do derby proti úhlavnímu rivalovi z Edmontonu.

Přes dva metry vysoký útočník přišel pod Ještěd z pražské Slavie v osmnácti letech. V sezoně 2020/21 si pak odskočil na rok do americké juniorky, načež se vrátil zpět na sever Čech. Následně se přes Benátky nad Jizerou probojoval do „A“ týmu Bílých Tygrů, kde svými výkony zaujal i skauty Calgary Flames. Právě s kanadským týmem podepsal v roce 2022 smlouvu. Od té doby působil ve farmářské AHL, kde si letos připsal 21 bodů v 33 utkáních. Pozvánka do NHL tak na sebe nenechala dlouho čekat.

A větší křest ohněm ani přijít nemohl. V utkání proti Oilers, přezdívaném bitva o Albertu, naskočil ve čtvrté lajně se Slovákem Růžičkou a Kanaďanem Greerem. I s omezeným časem na ledě si byl schopen Klapka připsat hned čtyři hity, což bylo nejvíc ze všech hráčů. Ani to však k výhře nestačilo, jeho tým podlehl Edmontonu Oilers poměrem 1:3. Je to úžasné. Asi není lepšího první zápasu než proti Edmontonu. Je to můj nejlepší den v životě, musím si to užít, ale zároveň nadále předvádět svoji hru,“ rozdával úsměvy na předzápasové tiskovce dvoumetrový obr.

V hledišti ho navíc podporovali i ti nejcennější fanoušci. Mám tu tátu a mamku. Sestra bohužel přijet nemohla, protože má nějaké školní povinnosti. Mít tu ale oba rodiče stačí. Jsem hrozně rád, že se na mě mohli podívat,“ podělil se třiadvacetiletý forvard.

Gratulujeme Adamovi k prvnímu startu v NHL a přejeme, aby jich ještě mnoho přibylo!


Adam Klapka ještě v libereckém dresu

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner