Preview k zápasu

Leden zakončí šelmy na Spartě. Oplatí ji poslední porážky?

Liberec — Na konec měsíce čeká Tygry těžká zkouška. V Praze totiž vyzvou druhý celek, pražskou Spartu. Tu zde už jednou porazili, povede se jim to i podruhé? Utkání v O2 areně začíná v 18:30. Zápas lze rovněž sledovat na O2 TV Sport.

Skvělé první třetiny

V poslední době zdobí šelmy dobré první třetiny. Na ledě Boleslavi ji Tygři vyhráli 2:0 a tím položili základy čtvrté výhry nad rivalem v sezoně. Proti Hradci však koncovka utkání sladká nebyla. Tygři vedli po osmi minutách 3:0, další branky však už nepřidali a padli v samostatných nájezdech. Odčiní svěřenci Filipa Pešána proti Spartě toto zaváhání?

Jaroslav Vlach o duelu s Mountfieldem
Za stavu 3:0 jsme si to představovali jinak. Bohužel jsme to nedotáhli do vítězného konce. Je to ale škoda, protože si myslím, že takový zápas by si zasloužil lepší tempo.

Pražané se po třech porážkách v řadě od týmů ze středu a spodku tabulky v minulém kole před zaplněnou halou vytáhli na Třinec. Sparťané se poučili z předposledního duelu proti Motoru, kde ztratili dvougólové vedení a proti Ocelářům náskok udrželi a zvítězili přesvědčivě 5:1. S šestaosmdesáti body se tak Sparta momentálně nachází na špici tabulky za vedoucími Pardubicemi.

Koho sledovat?

Skvělé utkání proti Hradci odehrál Martin Faško-Rudáš, jenž se postaral o třetí branku šelem a za svůj výkon byl oceněn hráčem utkání. Bude mladý slovenský forvard pokračovat ve stejném naladění i proti Pražanům?

Během utkání proti Třinci Sparta oznámila velkou posilu. Je jím útočník Zack Kassian. Třináctka draftu 2009 odehrála ve slavné NHL přes 700 utkání a ještě v minulé sezoně v ní působila. Zvládnou si s ním liberečtí hráči poradit?

Další přestřelka?

Pokud vynecháme první vzájemný střet, tak se zatím v této sezoně nestalo, aby v jakémkoliv čase vedl jeden tým nad tím druhým o více jak jednu branku. Pražané ale vždy vzešli z takových soubojů jako vítězové, když brali výhry 5:4 a 4:3.

Vrátí Tygři hokejistům z hlavního města dvě poslední těsné porážky? Úvodní buly padne v netradičních 18:30 v pražské O2 areně.

Poslední vzájemný zápas?

Bílí Tygři Liberec vs. HC Sparta Praha 3:4
Branky a nahrávky:
1. Hawryluk (Knot, A. Najman), 18. Flynn (Bulíř), 25. Vlach (Derner) – 11. Řepík (Kempný, Sobotka), 19. Sobotka, 39. Horák (O. Najman), 45. Horák


Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner