Reportáž

Liberec díky rychlému obratu v závěru vyzrál na Dynamo

Pardubice/Liberec - Bílí Tygři slaví další vítězství! V takticky hodně svázaném duelu v Pardubicích dlouho nemohli vyzrát na výborného gólmana Frodla, avšak v samotném závěru utkání vzali otěže zápasu do svých rukou zadáci Lukáš Derner a T. J. Melancon. Právě jejich trefy přinesly šelmám tři body za výhru 2:1.

První třetina pardubického klání se nesla ve znamení taktiky. Ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu, a tak celkem logicky vynikali oba brankáři. Dominik Frodl ani Petr Kváča za svá záda nepustili jediný puk.

V prostředním dějství byla k vidění spousta trestů na obou stranách, jediný gól však paradoxně padl při hře pět na pět. Obránce Košťálek se vydal na útočný výlet, pohotově našel Adama Musila a ten nedal Kváčovi šanci.

Tygři i nadále hráli velmi trpělivě, ale na svou odměnu museli vyčkat až do třetí části. Za to čekání však vstála. Nejprve čtyři minuty před koncem zchladil pardubickou arénu Lukáš Derner a krátce nato, v přesilové hře po neúspěšné trenérské výzvě domácích, zasadil Východočechům fatální ránu Petr Jelínek, jenž lehce tečoval ránu T.J Melancona. Dynamo už pak na libereckou vzpouru nenašlo odpověď, a tak putovaly všechny body na sever Čech.

Foto: HC Dynamo Pardubice

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta
Bílí Tygři Liberec
„Samozřejmě jsme spokojení s výhrou, ještě když se nám to povedlo takhle v závěru otočit. Myslím, že dvě třetiny byly hodně vyrovnané, nebylo zase tolik šancí na obou stranách, obě mužstva hrála dobře systémově. Nebylo moc přečíslení ani šancí, čekalo se na přesilovky. My jsme potom udělali chybu, dostali jsme gól. Věřili jsme do třetí třetiny, že když budeme hrát trpělivě a pořád stejně, tak se k nám něco odrazí a povedlo se nám to. Tyhle utkání jsou jako přes kopírák, střídáme se od začátku sezóny, dneska byla řada na nás a já musím pogratulovat klukům do kabiny."
Richard Král
HC Dynamo Pardubice
„Chtěli jsme se odpíchnout od dobré defenzívy, v posledních zápasech jsme dostali dost gólů. Byl to takový zápas play-off, z obou stran dobrá defenzíva, moc šancí k vidění nebylo. My jsme to dokázali držet do nějaké 56. minuty, bohužel jsme tam malou chybičku udělali, přišla střela, která nám tam bohužel spadla a druhý gól, přesto, že jsme celý zápas hráli výborně oslabení, tak nám tam propadla střela od modré. Já můžu říct, že jsem s výkonem týmu, co se týče defenzívy, spokojený, ale bohužel je nám to k ničemu, nemáme ani bod."

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner