Aktuální zprávy

Michal Ivan poprvé skóroval na mistrovství světa!

Liberec - Mistrovství světa v má za sebou skupinovou fázi. Ve slovenském dresu se do ní zapojili i jediní dva Tygři na šampionátu, Martin Faško-Rudáš a Michal Ivan. A oba si připsali dva kanadské body!

Michal Ivan nastoupil do všech sedmi skupinových zápasů. První kanadský bod si připsal až v tom předposledním proti Lotyšsku, když zaznamenal asistenci u důležitého gólu Martina Pospíšila. V posledním duelu proti Švédsku pak dokonce poprvé ve své kariéře na světovém šampionátu skóroval. V 51. minutě stál na konci hezké kombinace a po přihrávce kapitána Tomáše Tatara vstřelil jedinou slovenskou branku. Martin Faško-Rudáš nastoupil do čtyř utkání a dařilo se mu zejména proti Kazachstánu, kdy vstřelil gól a přidal i jednu asistenci.

Slováci po relativně povedeném vstupu do šampionátu v posledních dvou zápasech prohráli, i tak si ale v ostravské skupině udrželi postupovou čtvrtou příčku. Ve čtvrtfinále, které v Praze odehrají už ve čtvrtek od 16:20, změří síly s Kanadou. Ve večerním zápase poté Češi vyzvou další zámořský celek, Spojené státy americké.

FOTO: iihf.com

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner