Preview k zápasu

Na Tygry čeká Kometa. Přivezou z Moravy výhru?

Liberec - Duel proti Olomouci, jenž se odehrál netradičně v pondělí, potvrdil domácí formu Tygrů. Ti tak byli i napočtvrté v této sezoně pod Ještědem suverénní. Nyní ale míří na venkovní kluziště. Utkání na brněnském ledě začíná v pátečních 18:00!

Od začátku sezony Tygry trápily venkovní zápasy, ze kterých si v září neodnesli jediný bod. Začátkem října ale prolomili venkovní kletbu v Českých Budějovicích vítězstvím v prodloužení a hned poté následovala výhra 4:1 na Spartě. Ve Vítkovicích se ale nedařilo a šelmy si tak jistě budou chtít spravit chuť a navázat na výkony z jihu Čech a Prahy.

Ani Kometa nevkročila do sezony pravou nohou, o čemž svědčí pouze dvě zářijové výhry. Díky říjnovým triumfům nad Spartou, Olomoucí a Plzní to však začíná vypadat, že se Brněnští pomalu ale jistě oklepávají z prvotních nezdarů. Domácí prostředí Brňanům zatím ale moc nesvědčí, letos tu zvítězili pouze jednou a v neděli svou sérii tří domácích zápasů otevřeli prohrou 3:5 proti Vítkovicím.

Adam Najman o výhře nad Olomoucí
Měli jsme dobrý vstup do zápasu, dali jsme rychlou branku na 1:0. Do druhé třetiny byl ten vstup horší, celkově se nám moc nepovedla. Ve třetí dvacetiminutovce nám to tam napadalo a jsme moc rádi za výhru.

Koho sledovat

Adam Najman kvůli zranění v horní části těla, které si způsobil v rámci přípravného zápasu ve Švýcarsku, promeškal extraligový start. Nyní je už zpět v plné síle a dává o sobě vědět. V posledních pěti zápasech posbíral hned sedm bodů!

Nejproduktivnějším hráčem Komety je momentálně s pěti góly a čtyřmi asistencemi bek Daniel Gazda, který ještě minulý rok hájil barvy prvoligového Zlína. Ubrání liberecká defenziva jeho střely?

Kdo z koho

Vzájemná bilance Brna a Liberce z loňské sezony je velmi vyrovnaná. Dvakrát se radovalo Brno, z toho jednou až po samostatných nájezdech, dvakrát zvítězil Liberec v základní hrací době. Poslední společné utkání se odehrálo v lednu a dopadlo ve prospěch Moravanů, kteří tehdy vynulovali Liberec 3:0.

Pokud půjdou oba celky ve šlépějích loňské sezony, mohou se fanoušci těšit na velmi zajímavý a vyrovnaný boj, který začne v pátečních 18:00 v brněnské Winning Group Areně.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner