Preview k zápasu

Na sever Čech zavítá Kometa. Důležitý souboj už od 15:00!

Liberec – Po utkáních s Vítkovicemi a Olomoucí pokračuje série duelů s moravsko-slezskými celky. Svěřence Filipa Pešána vyzve na jejich ledě Brno, které je jejich přímým konkurentem v boji o elitní čtyřku. Úvodní buly padne v neděli netradičně už v 15:00!

Ztráty s Olomoucí

Přelom listopadu a prosince zatím nevychází Tygrům zcela ideálně. Sérii tří domácích duelů začali prohrami s Českými Budějovicemi a Spartou, načež si reputaci spravili proti Vítkovicím. Následný výjezd na Hanou ovšem body nepřinesl, v těsném souboji padl Liberec s Olomoucí 2:3.

Trenér Boris Žabka o zápasu s Olomoucí
Olomouc výborně bránila, forčekovala, dvě třetiny byla lepší v soubojích a nasazení. Ve třetí třetině jsme otevřeli hru a byli jsme lepší. Bohužel, nestačilo to ani na bod. Za ty dvě třetiny jsme si ho ale možná ani nezasloužili.

Kometa si po návratu z reprezentační přestávky připsala hned tři úspěšná utkání za sebou, ani ona však následně nestačila na právě na Moru, které podlehla výsledkem 1:3. Na tento nezdar ale Brněnští odpověděli skalpem Plzně.

Koho sledovat

Svou třetí branku v sezóně zapsal v utkání s Olomoucí kapitán Tygrů Michal Birner, jehož trefa bohužel na bodový zisk nestačila. Užije si gólovou radost i proti Brnu?

Obránce Daniel Gazda pokořil brankáře soupeře už devětkrát. Mezi beky je tak jednoznačně nejlepším střelcem v lize.

Boj o čtyřku

Základní část se pomalu, ale jistě blíží do své klíčové pasáže. A napínavý začíná být i závod o elitní čtyřku, která si zajistí přímý postup do čtvrtfinále play-off. Liberečtí jsou momentálně na šestém místě a na čtvrtý Litvínov ztrácí pouhé čtyři body. O pouhý bodík je v závěsu za Tygry právě Kometa, a tak nás v neděli čeká velmi důležité utkání!

To odstartuje v neděli netradičně už v 15:00! Po zápase bude následovat předvánoční autogramiáda kompletního mužstva. Přijďte náš tým podpořit!

Poslední vzájemné utkání

HC Kometa Brno vs. Bílí Tygři Liberec 5:2
Branky a nahrávky: 29. Moses (Ščotka, Flek), 38. Moses (Ščotka), 46. Kučeřík (Zbořil, Marcinko), 58. Moses (Zbořil), 59. Zbořil (Marcinko) – 7. Vlach (Budík), 8. Vlach (Filippi).

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner