Preview k zápasu

Na sváteční pátek do Kladna! Zaberou Bílí Tygři po čtyřech porážkách?

Liberec - Extraliga má před sebou sváteční kolo. Na den vzniku samostatného Československa se Bílí Tygři vydají do Kladna, kde si budou chtít spravit chuť po nepříznivé bilanci v posledních utkáních. Zápas startuje v pátečních 16 hodin.

Hledání formy

Oba soupeře spojuje fakt, že se jim v posledních týdnech nedařilo podle představ. Kladno sice eviduje jen dvě prohry za sebou, z posledních devíti utkání však padlo hned osmkrát. Po výborném vstupu do soutěže se tedy Rytíři propadli tabulkou až na současné třinácté místo, přičemž na poslední Litvínov drží čtyřbodový náskok.

Bílí Tygři na začátku října zlomili rekordní sérii remíz, když doma vysoko přehráli Olomouc a České Budějovice, od té doby nicméně čtyřikrát za sebou padli. Z posledních dvou utkání – ve Vítkovicích a doma s Hradcem – si navíc odnesli 12 inkasovaných branek. V Kladně se tedy budou snažit zlepšit hru do defenzivy a znovu naplno bodovat.

Mislav Rosandič o vývoji sezóny
Prvních zhruba osm zápasů sezóny bylo fajn i z ohledu defenzivy, kdy jsme nedostávali tolik gólů a nepouštěli soupeře do šancí. Musíme si k tomu něco říct a k takovým výkonům se vrátit.

Koho sledovat

Kladenští před sezónou dávali dohromady z velké části nový tým. Možná vůbec nejzvučnější posilou Rytířů byl švédský útočník Adam Brodecki, který zatím na své poměry nezažívá nejproduktivnější sezónu (1+3). Statistiky ale naznačují, že by se jeho bodové konto mohlo v průběhu ročníku ještě výrazně rozrůst, střelecky totiž patří mezi nejaktivnější Rytíře.

Na druhé straně se ve výborném světle předvádí teprve sedmnáctiletý obránce Jakub Dvořák, který si vybudoval stálé místo v liberecké sestavě. Jako jeden ze dvou hráčů ročníku 2005 byl teď navíc nominovaný do přípravy reprezentace U20 před blížícím se mistrovstvím světa! Dvořák má v extralize zatím na kontě dvě asistence, dočká se proti Kladnu třeba i první branky?

Vláda zkušených

Zajímavostí je, že oba celky bodově táhnou hráči, kteří zanechali nesmírně výraznou stopu v NHL. Tomáš Plekanec s Michaelem Frolíkem si v nejlepší hokejové lize světa připsali dohromady 1859 startů (1001 Plekanec, 858 Frolík)! Právě liberecká opora o sobě dala výrazně vědět i v předchozím vzájemném střetnutí, když dvěma zásahy řídila obrat šelem.

Zda se Frolík proti Kladnu znovu prosadí, začneme zjišťovat v pátečních 16 hodin, kdy utkání na kladenském ČEZ stadionu vypukne.

Poslední vzájemný zápas

Bílí Tygři Liberec vs. Rytíři Kladno 4:3p
Branky a nahrávky: 25. Frolík (Filippi), 42. Vitásek (A. Najman), 45. Frolík (Filippi), rozh. náj. Birner – 13. Beran (Zikmund), 37. Procházka (Michnáč), 39. Beran.


Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner