Aktuální zprávy

Najman zažil vítěznou premiéru! Balinskis válí i v reprezentaci

Liberec – Prvnímu utkání na Švýcarských hokejových hrách ještě přihlížel pouze z tribuny, v tom druhém už se ale Adam Najman dočkal! Mladý forvard Liberce si tak v sobotu a v neděli připsal své premiérové starty v seniorském národním týmu. Další duely zapsali naopak již mezinárodním hokejem ostřílení beci Michal Ivan a Uvis Janis Balinskis.

Jednadvacetiletý Adam Najman byl pravidelným členem mládežnických reprezentací a nyní si za své výkony vysloužil i pozvánku do výběru dospělých. Debut v národním týmu si odbyl v sobotu v zápase se Švýcarskem. Jeho premiéra byla navíc vítězná. „Na začátku jsem byl nervózní, poté to ze mě ale opadlo. Jsem rád, že jsme vyhráli,“ svěřuje se v rozhovoru pro portál hokej.cz.

Ba co víc! Hned při svém prvním startu v podniku Euro Hockey Tour nastoupil kvůli zranění Filipa Chlapíka v prvním útoku. „Byl jsem překvapený už ráno, že jsem byl napsaný v první formaci. Doufám, že jsem to splatil svou hrou,“ pokračuje mladý forvard, který se ostatně už při prvním střídání dostal do velké šance. „Zkusil jsem to, gólmanovi to vypadlo z lapačky a pak jsem to chtěl ještě dát Davidu Tomáškovi do prázdné. Už ale ani nevím, co se tam stalo a proč to nevyšlo,“ popisuje svou šanci.

V elitní formaci nastoupil rovněž v utkání se Švédskem, jemuž ale Češi podlehli 0:4 a skončili tak na předvánočním turnaji druzí.

Zdroj: hokej.cz

Dva Tygři proti sobě

Dva další starty k již nemalému počtu utkání poté o víkendu přidal obránce Uvis Janis Balinskis, jenž svou formu z tygřího dresu potvrdil i v tom lotyšském. Na Kaufland Cupu ve slovenské Bratislavě totiž zaznamenal gólovou trefu jak proti Norům, tak i proti domácímu výběru. K tomu navíc přidal i jednu přihrávku.

V duelu se Slovenskem navíc proti němu nastoupil další liberecký bek Michal Ivan, který k výhře svého celku přispěl jednou asistencí. Turnaj pod Tatrami nakonec ovládli právě naši východní sousedé, Lotyši skončili druzí.



Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner