Aktuální zprávy

Navrátilec Adam Musil: Cítím se tu jako doma. Chci být hlavně prospěšný týmu

Liberec - Po třech letech se z pardubického Dynama vrací Adam Musil. „Liberec byl velmi nepříjemný soupeř, z kluků vyzařovala energie, ty zápasy mě bavily. Jsem rád, že jsem znovu tady," hlásí důrazný útočník.

Jaké jsou bezprostřední pocity po návratu?
Je to skvělé, cítím se tu jako doma. Znám tady spoustu lidí, které jsem znovu po nějaké době rád viděl. Těším se zpátky do práce.

Přicházíš do Liberce z Pardubic, které po těžkém boji prohrály ve finále proti Třinci. Panuje v tobě stále velké zklamání?
Na takové prohry se rozhodně nezapomíná lehce. Beru to ale jako motivaci do další práce. Věřím, že to, co se má stát, se stane, takže to takhle asi mělo být. Teď přede mnou stojí nový výzva.

Vracíš se po třech letech. Změnilo se během této doby u Tygrů něco?
Když jsem proti Liberci hrál za Dynamo, tak to byl přesně ten liberecký hokej, který si pamatuji. Z kluků vyzařovala velká energie, rychle bruslili. Byl to určitě nepříjemný soupeř, ale ty zápasy mě bavily.

Jak se vlastně zrodil tvůj přestup?
V Pardubicích mi končila smlouva a já jsem si vybíral nové působiště. Liberec o mě projevil zájem, za což jsem byl hrozně rád. Rychle jsme se domluvili a jsem tady.

Co očekáváš od staronového angažmá?
Chci se vrátit ke své hře. Je tu skvěle vybudovaná kultura, chci do toho zapadnout a přidat svou část díla. Chci být hlavně prospěšný pro tým, ať už to bude na centru, nebo třeba na křídle.

Kádr Pardubic byl hodně nabitý. Očekáváš v Liberci větší roli v týmu?
Hlavně od sebe očekávám, že budu hrát tak, jak umím. Pak by třeba mohl přijít i větší prostor na ledě, o tom ale teď nepřemýšlím. Chci se dobře připravit na sezonu, samozřejmě udělám všechno pro to, abych tu roli v týmu měl co největší, to je ale na trenérech.

Adam Musil ještě v dresu Bílých Tygrů

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner