Aktuální zprávy

Nová smlouva pro Zachu či skvělé výkony Vaněčka. Jak se daří bývalým Tygrům v NHL?

Liberec - Hned několik bývalých Tygrů vyrazilo v posledních sezónách zkusit štěstí v zámoří. V NHL letos pravidelně nastupují tři, další pak čekají na svou šanci v AHL. Jak se jim v probíhající sezoně zatím daří?

Vítek Vaněček, New Jersey Devils

Gólman Vítek Vaněček letos prvním rokem chytá v dresu New Jersey Devils. A v novém působišti se mu zatím daří skvěle! Vybojoval si pozici jedničky, doposud nastoupil do 32 zápasů a úspěšnost zákroků si drží nad 91 %. Je tak jedním z hlavních tahounů Ďáblů, kteří jako jedno z nejpříjemnějších překvapení sezóny mají nakročeno do play-off.


Radim Šimek, San Jose Sharks

Radim Šimek i nadále působí v San Jose, letos ovšem tolik prostoru nedostává. Zatím odehrál 31 zápasů, v nichž zaznamenal dva kanadské body. Ze hry ho poté vyřadilo zranění v horní části těla, podle zámořských médií už ale šikovný obránce naplno trénuje a dá se tedy očekávat jeho návrat do sestavy.


Pavel Zacha, Boston Bruins

I Pavel Zacha před letošním ročníkem poprvé v zámoří změnil dres. Rozšířil českou kolonii v Bostonu, kde zatím prožívá svou nejproduktivnější sezonu kariéry. Zatím si 51 utkáních připsal 35 kanadských bodů a jen bod mu tak zbývá na vyrovnání svého osobního maxima. Odměnou za jeho výkony mu je nová čtyřletá smlouva s Bruins.


Tygři na farmě

Na svou šanci v nejlepší lize světa zatím na farmách v AHL čeká hned pětice bývalých Tygrů. Kromě obránce Ronalda Knota jsou jimi útočníci Adam Klapka, Matěj Pekař, Michal Teplý a Jan Jeník. Start v NHL si zatím letos připsal pouze poslední jmenovaný, který jednou nastoupil za Arizonu. Dočkají se i ostatní?

FOTO: Reuters

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner