Ohlasy k zápasu

Oscar Flynn krátce o charakteru zápasu se Spartou

Liberec - Tým pražské Sparty zavítal poprvé v tomto ročníku pod Ještěd a jednalo se o návštěvu bohatou na branky. V utkání padlo celkem devět gólů, o jeden víc ale bohužel v liberecké síti. Hned dvěma trefami nicméně přispěl do výčtu branek Oscar Flynn, jenž má za sebou druhý duel po zranění.


Skóre souboje se Spartou otevíral v páté minutě Michal Ivan, kterému nahrával právě Flynn. Na vedoucí trefu Liberce dokázal reagovat ve 14. minutě Josh Kestner a jedenáct sekund poté přispěchal s dalším gólem Sparty Michal Kempný. Ještě do konce první části znovu vynuloval skóre v přesilovce Oscar Flynn, Pražané si ale naklonili vedení na svou stranu ještě před první sirénou.

Ve druhé třetině Tygři i díky brance liberecké devatenáctky vedli, na 4:4 ale v oslabení srovnal Radek Mužík. Rozdílový pátý gól hostů posléze vsítil v závěrečné periodě Michal Řepík.

Oscar Flynn o počtu inkasovaných gólů
Tolik branek není ideálních. Od sebevědomého soupeře nechcete, aby vám nasypal pět gólů. Doma by se to úplně stávat nemělo.

Pro fanoušky v Home Credit Areně se tak nepochybně jednalo o atraktivní klání. Až do poslední chvíle bylo o co hrát a nebylo jasné, zda se Liberci nepodaří utkání vyrovnat při závěrečném risku při hře v šesti. "Hrál se hodně útočný hokej, což se divákům muselo líbit. Měli jsme dost šancí, ale po druhé třetině, kdy byl stav 4:4, jsme věděli, že kdo dá gól, vyhraje. A také tomu tak bylo," komentoval duel Daniel Král.

Oscar Flynn zažil svůj návrat do sestavy již v pátek proti Českým Budějovicím, kdy naskakoval společně s dalším navrátilcem Jaycem Hawrylukem ve čtvrté lajně. Pro zápas se Spartou byli nicméně oba vybaveni větší minutáží a posunuti na křídla druhého útoku, který centroval Adam Najman.

Oscar Flynn o spoluhráčích z lajny
S Jaycem Hawrylukem a Adamem Najmanem nám to sedlo a myslím si, že jsme hráli dobře. Ve třetí třetině už to ale nebylo ideální a moc šancí nebylo.


Bílí Tygři budou mít další příležitost k zisku bodů už v úterý. Na své domácí půdě totiž přivítají vítkovickou Rideru a úvodní buly padne v 18 hodin!

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner