Preview k zápasu

Pod Ještěd přijede plzeňská Škodovka! Bude se opět prodlužovat?

Liberec - Bílí Tygři se po jednodenní pauze opět vrací do víru extraligových soubojů. Na domácím území tentokrát Severočeši přivítají plzeňskou Škodovku, která se v dosavadním průběhu sezóny pohybuje ve spodních patrech tabulky. Úvodní buly zápasu, který bude přenášet O2 TV Sport, padne ve čtvrtečních 18 hodin!


Bodové (ne)zisky

Severočeši se naposledy představili na ledě Mladé Boleslavi a ani jejich páté klání nepoznalo vítěze po 60 minutách. Za stavu 1:1 šlo derby do prodloužení, ve kterém zajistil výhru pro město automobilů David Šťastný. Ze všech dosavadních utkání v tomto ročníku nicméně odcházeli Tygři alespoň s jedním bodem. S celkovým ziskem osmi tak zaujímají v extralize průběžnou devátou příčku.

O trochu jiná situace panuje na západě Čech v Plzni. Škodovka si totiž připsala svou první výhru až v minulém duelu, ve kterém vyzvala rivala z Karlových Varů. Energetiky sice porazila 6:3 a zaznamenala tak tři body, jednalo se však o vůbec první příspěvek do tabulky pořadí. Pozitivem tohoto střetu je pro Západočechy nepochybně to, že dokázali zdvojnásobit počet dosud vsítěných branek.

Adam Najman o utkání v Boleslavi
Do zápasu jsme nevstoupili dobře. Poté se to zvedlo, musíme ale proměňovat naše šance a pomáhat si přesilovkami.

Koho sledovat

Poprvé od konce minulé sezóny se s plzeňským celkem na ledě shledá Michal Bulíř, tentokrát však opět v roli soupeře. Prosadí se kapitán Tygrů bodově proti svému zaměstnavateli z ročníku 2021/2022?

Výhru Škodovky 6:3 nad Karlovými Vary dirigoval jedním gólem a třemi asistencemi Kryštof Hrabík. Forvard, jenž prošel v minulostí tygří organizací, se tak momentálně dělí o bodové prvenství mezi indiány s Aleksi Rekonenem.

Střelecké poměry

Zatímco Liberečtí vyprodukují za jeden souboj v průměru téměř 37 střeleckých pokusů a nemají v tomto ohledu v extralize konkurenci, Plzeňští zaznamenají střel průměrně 28. Odlišná situace však panuje v procentuálním využití přesilovek. Početní výhody Škodovky skončily gólem bezmála v 28 procentech případů, bonusový hráč na ledě pomohl Severočechům k vsítění branky pouze ve dvanácti procentech.

Dojde i v šestém duelu svěřenců Patrika Augusty k situaci, kdy nebude stačit k určení vítěze základní hrací doba? Odčiní Tygři dvě předchozí prohry a postoupí tabulkou vzhůru? To a mnohem více se dozvíme od čtvrtečních 18 hodin, kdy padne úvodní buly utkání vysílaného O2 TV Sport!



Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner