Preview k zápasu

Pod Ještěd zavítá Hradec! Přidají Tygři třetí výhru v týdnu?

Liberec - Ve třetím zápase tohoto týdne vyzvou Tygři východočeského soupeře - Hradec Králové. Připíší si po výhře nad Plzní a Škodovkou také cenné body za zdolání Mountfieldu? Dozvíme se to v nedělních 17:00 hodin, kdy utkání poběží i na obrazovkách České televize!

Třetí výhra týdne?

Tygři za sebou tento týden mají již dvě úspěšná utkání. V úterý na domácím ledě přemohli 2:1 plzeňskou Škodovku a v pátek přidali výhru 4:1 v Mladé Boleslavi, čímž ovládli derby i napočtvrté v této sezoně.

Adam Najman po výhře v severočeském derby
První třetina byla velmi důležitá. Odehráli jsme v ní dobře přesilovky i oslabení a celkově si ji pohlídali. Pak jsme ale začali ztrácet puky u modrých čar a najednou se z toho stala hra nahoru dolů. Ještěže máme Kinga v bráně, který nás podržel.

Oproti tomu Mountfield tak suverénní není. Za celý leden odehráli východočeští hokejisté v základní hrací době pouze dva zápasy, přičemž jeden z nich, proti Rytířům Kladno, vyhráli. Zbylá utkání muselo rozhodnout prodloužení, nebo dokonce samostatné nájezdy. V úterý Hradečtí prohráli po nájezdech, v pátek je v prodloužení zdolala Kometa Brno.

Koho sledovat?

Do střelecké formy se dostává Adam Najman. Ten v pátek zvyšoval v Boleslavi na 3:0 a minulý týden přispěl přesnou střelou k výhře nad Olomoucí. Povýší v neděli svou bodovou bilanci, která se momentálně skládá z deseti gólů a čtyřiadvaceti asistencí?

Zdá se, že Oliver Okuliar zná recept na libereckou obranu. V prvním vzájemném utkání sezony nastřílel Tygrům hattrick, v tom druhém skóroval dvakrát. Ohlídají si Liberečané tohoto nejproduktivnější hráče Mountfieldu?

Ne, pětku ne!

Liberec a Hradec čeká čtvrtý, a tak i poslední vzájemný duel základní části. Všechny tři předchozí střety měly jeden společný jmenovatel, kterým bylo pět gólů na kontě vítězného týmu. Napoprvé to byl Mountfield, kdo se radoval z pětigólové výhry, pak už to byly šelmy. Přidají Liberečané třetí výhru nad Východočechy a bude to opět gólová podívaná? Utkání začíná v 17:00 hodin a vysílá jej i Česká televize!

Poslední vzájemné utkání

Mountfield Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 2:5
Branky a nahrávky: 22. Tamáši (Okuliar, Pláněk), 40. Jergl (Tamáši, Okuliar) – 6. Rychlovský, 20. Melancon (A. Najman), 28. Flynn (Budík, Hawryluk), 31. Hawryluk (Flynn, A. Najman), 58. Knot (Filippi)

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner