Ohlasy k zápasu

Pořád je to od nás málo, smutní po druhém zápasu Rychlovský

Liberec – Bílí Tygři nezvládli ani druhé střetnutí předkola a s Olomoucí už prohrávají 0:2 na zápasy. Pokud chtějí sérii vrátit pod Ještěd, musí na Hané bezpodmínečně dvakrát vyhrát. Porážka by totiž znamenala konec sezóny. „Musíme nechat na ledě všechno a pro vítězství umřít,“ neskládá Jakub Rychlovský zbraně.

Nakonec z toho bylo další prodloužení a druhá prohra. Jak se za zápasem ohlížíš?
Padesát devět minut se hrálo nahoru dolů a šance byly na obou stranách. Padesát vteřin před koncem jsme nechali soupeře vyrovnat z předbrankového prostoru. V prodloužení už poté holt takové góly padají.

V utkání jste přitom vedli 2:0, co se poté stalo?
V prvním i druhém zápase jsme udělali zbytečné fauly, kterými si rozhodně nepomáháme. Obdrželi jsme gól v oslabení a Olomouc se dostala na dostřel. V závěru jsme poté mohli utkání zlomit na naši stranu v přesilovkách. Podle mě jsme v posledních minutách bránili dobře, jenže pak jsme si nepohlídali hráče před bránou.

Tomáš Filippi o průběhu série
Myslím si, že soupeř je zatím jednoduše lepší. Jsou dříve na odražených pucích, vyhrávají souboje a mají více šancí.

Zaskočila vás Olomouc něčím, nebo hraje to, co jste čekali?
Podle mě hraje to, na co jsme se připravovali. Bohužel jsme na ni zatím nenašli recept. Musíme přidat, pořád je to od nás málo.

V sérii už nesmíte prohrát. Jak se teď udržet v klidu?
Úplně v klidu být nemůžeme. Potřebujeme se semknout a předvést, že máme charakter. Soupeř pořád musí udělat poslední krok, který je nejtěžší. Sílu máme, musíme ji ale ukázat na ledě.

Jak těžké to bude v Olomouci?
Budeme se soustředit na sebe. Musíme nechat na ledě všechno a pro vítězství umřít.



Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner