Preview k zápasu

Předkolo pokračuje! Za stavu 1:1 jedou Tygři do Plzně

Liberec - Po jednodenní přestávce čeká na šelmy další utkání předkola play-off. Za stavu 1:1 se svěřenci Patrika Augusty představí na ledě LOGSPEED CZ Arény, kde se pokusí vybojovat postup do čtvrtfinále. V Plzni odehrají Tygři dva zápasy, které se budou hrát v sobotu a neděli.

Liberečtí vstoupili do letošního předkola náramně. Pro play-off se jim z marodky vrátil Michal Bulíř, který tak naskočil do zápasového tempa po téměř tří měsíční pauze. První zápas hraný ve středu Tygři vyhráli a do samotného závěru sahal Petr Kváča po čistém kontu. Utkání otevřel šikovnou tečí Jakub Rychlovský, který ve třetí periodě přidal i druhou trefu a stal se tak mužem zápasu. Šelmy ovládly duel 4:1 a vyhlížely druhé utkání, které se hrálo hned ve čtvrtek.

Čtvrteční střetnutí nabídlo naprosto odlišný průběh. Po 10 minutách hry otevřel skóre plzeňský Piskáček a Tygři tak museli dotahovat hned od první třetiny. Liberečtí se nedokázali prosadit ani ve druhé a třetí periodě, a museli tak skousnout vysokou domácí porážku 0:6. Série se za stavu 1:1 stěhuje na led plzeňské LOGSPEED CZ Arény.

Patrik Augusta k druhému zápasu předkola
Nebyl to zápas, ve kterém bychom měli smůlu v zakončení. Šance jsme si totiž pořádně ani nevytvořili. Nic se ale neděje, je to play-off. Nikdo neříkal, že to bude jednoduché. Bude důležité, jak zareagujeme v sobotu.

Koho sledovat

Liberecký forvard Michal Bulíř se vrátil do sestavy po nepříjemném zranění lýtka. Více se o jeho návratu dočtete zde. Hned ve středečním utkání se podíval do prvního útoku a celkem odehrál přes 18 minut. Podaří se mu v Plzni bodovat?

Defenzivní bek Jan Piskáček dokázal ve čtvrtečním zápase prolomit osm sezón trvající sérii bez vstřeleného gólu v play-off. Jeho trefa se nakonec stala i vítěznou.

Prolomená bilance

Oba týmy vstupovaly do předkola s devíti zápasovou šňůrou. Pro Liberec tato série znamenala devět po sobě vyhraných utkání a pro Plzeň naopak devět porážek v řadě. Středeční utkání tyto šňůry sice prodloužilo, ale v tom čtvrtečním už tomu tak nebylo. To pro šelmy znamenalo první domácí porážku od 15. ledna tohoto roku. Dokážou se Liberečtí vrátit na vítěznou vlnu?

Petr Jelínek směrem k třetímu duelu
Play-off se hraje do posledního zápasu a my teď jedeme do Plzně s tím, že ten sobotní zápas urveme.

Předkolo play-off bude pokračovat na ledě Plzně, kde se Tygři za vyrovnaného stavu pokusí urvat mečbol na svoji stranu. Odveta začne v sobotních 16:30 a následně v nedělních 17:00!

Předkolo play-off

Středa 8. března: Bílí Tygři Liberec vs. HC Škoda Plzeň 4:1
Čtvrtek 9. března: Bílí Tygři Liberec vs. HC Škoda Plzeň 0:6
Sobota 11. března: HC Škoda Plzeň vs. Bílí Tygři Liberec (16:30)
Neděle 12. března: HC Škoda Plzeň vs. Bílí Tygři Liberec (17:00)

Úterý 14. března: Bílí Tygři Liberec vs. HC Škoda Plzeň (případný 5. duel)


Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner