Aktuální zprávy

Rychlovský zažil vítěznou premiéru i gólovou radost, Češi končí druzí

Liberec – Ve čtvrtečním domácím duelu si ještě musel na svůj první start počkat. V druhém střetnutí už se ale Jakub Rychlovský v sestavě objevil! Při své premiéře se mladý liberecký forvard prezentoval dokonce brankovou trefou, čímž dopomohl českým barvám k vítězství 3:2 v prodloužení. Další starty v národním dresu zaznamenali také Tomáš Filippi a Ronald Knot.

Čeští hokejisté načali program švýcarských hokejových her domácím střetnutím s výběrem Finska. Tomáš Filippi se objevil na centru druhého útoku, defenzívu pak ve čtvrtém obranném páru tvrdil Ronald Knot. Půda O2 areny nabídla těsnou bitvu, kterou ovládli svěřenci Radima Rulíka 2:1. Poté se reprezentace přesunula do švýcarského Curychu.

Zde na národní tým čekala sobotní výzva v podobě domácího švýcarského celku. Toto klání mělo pouze jedno liberecké zastoupení, a to debutanta Jakuba Rychlovského. Liberecký mladík se hned při svém prvním startu uvedl také gólem, kterým otevřel skóre celého zápasu. Utkání nakonec došlo do prodloužení, ve kterém čeští hokejisté urvali bonusový bod.

Nedělní střet se Švédy byl naopak speciální pro Tomáše Filippi. Nejproduktivnější hráč české nejvyšší soutěže totiž do duelu vstupoval s kapitánským céčkem na hrudi. Svůj druhý mač si v seniorském týmu připsal také Jakub Rychlovský. Oba Tygři se v utkání zapsali mezi primární asistenty, na výhru to ale nestačilo a zemi tří korunek Češi podlehli 3:5. Do všech zápasů pak zasáhl bývalý tygří střelec Radan Lenc, jenž na turnaji vstřelil jednu branku.


FOTO: Český Hokej

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner