Preview k zápasu

Šelmy míří na západ Čech. Základní část zakončí proti Plzni

Liberec – V závěrečném kole základní části sezóny 2023/24 vyzvou Severočeši plzeňskou Škodovku. Bílí Tygři již teď mají jistou účast v předkole, ovšem o jejich soupeři zatím není rozhodnuto. Jak se šelmy naladí na play-off? To se dozvíme v nedělních 16:30!

Postavení v tabulce

Liberečtí až do 51. kola živili šance na přímý postup do čtvrtfinále. Po nepříjemné domácí prohře s Vítkovicemi si totiž ve středečním klání vyšlápli na Olomouc, proti které dokázali otočit ze stavu 0:2 na 5:2. Páteční utkání s brněnskou Kometou tak mělo rozhodnout o tom, kdo nakonec pronikne mezi elitní čtveřici. Hosté z Moravy však potvrdili, že na Liberec v letošní sezóně umí a i přes vyrovnaný stav po druhé dvacetiminutovce si nakonec dokráčeli pro vítězství 6:4.

Tomáš Filippi o duelu proti Kometě
Celou dobu jsme jen dotahovali, nedokázali jsme se dostat na koně. Už od chvíle, kdy jsme prohrávali 0:2, jsme jen dotahovali a bohužel to nevyšlo.

Plzeňští naopak táhnou nelichotivou sérii, která je posunula až na 12. místo v tabulce. Západočeši sice mají jistotu účasti v předkole, ale z posledních pěti zápasů vyhráli pouze jednou, a to proti Kladnu v prodloužení. Od té doby museli svěřenci Petra Kořínka skousnout čtyři porážky a navíc se jim podařilo vsítit pouze pět branek.

Koho sledovat

První místo v soutěži o krále střelců je stále otevřené. Bílí Tygři mají na samotném vrcholu hned dvě jména, která vévodí této statistice. Jakub Rychlovský i Tomáš Filippi mají na svém kontě momentálně 25 vstřelených branek, proto přichází v úvahu otázka, jak tenhle souboj dopadne?

Produktivitu plzeňského týmu momentálně vede Petr Zámorský. Tento jedenatřicetiletý bek v aktuálním ročníku zaznamenal čtyřicet bodů za 11 gólů a 29 asistencí. Dokáží jeho ofenzivní choutky udržet liberečtí obránci zkrátka?

Soupeř pro předkolo?

Šelmy mají již teď zajištěné, že neskočí hůř než na sedmém místě. To by při aktuálním složení tabulky znamenalo, že se v předkolem střetnout s nevyzpytatelnou Olomoucí. Ve hře je však ještě možnost, že by se svěřenci Filipa Pešána mohli o prodloužení sezóny poprat s energetiky z Karlových Varů, nebo se po vzoru loňské sezóny střetnout opět se Škodovkou.

Jak dopadne poslední zápas v rámci základní části Tipsport extraligy? Střetnutí s indiány začne v nedělních 16:30 na ledě LOGSPEED CZ Arény.

Poslední vzájemné střetnutí

Bílí Tygři Liberec vs. HC Škoda Plzeň 2:1
Branky a nahrávky:
45. Filippi (Faško-Rudáš), 59. Flynn (Hawryluk, Budík) – 49. Jansa (Zámorský, Straka).


Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner