Reportáž

Skvěle! Tygři v důležitém zápase přemohli Spartu

Liberec - Tygrům se vstup do důležitého utkání se Spartou povedl na jedničku, když si už v prvních sedmi minutách vybudovali tříbrankový náskok. Pražané se ale nevzdali a začali dotahovat, nakonec se dostali na dostřel jediné branky, vyrovnat se jim ale nepodařilo. Svěřenci trenéra Patrika Augusty si tak po výhře 4:3 připisují cenné tři body!

Do sestavy se po dlouhodobé absenci vrátil zkušený obránce Ladislav Šmíd. Zápas začal ve velmi rychlém tempu a už po necelých třech minutách se měnilo skóre. Tomáš Filippi zavezl kotouč do útočného pásma a z pravé strany našel Michala Birnera, který z mezikruží prostřelil Matěje Machovského - 1:0. Vstřelený gól Tygry nabudil, rázem byli na ledě více vidět a za svou aktivitu si vysloužili přesilovku, kterou nepohrdli. Střelu Jaroslava Vlacha dorazil důrazný Adam Najman - 2:0. „Michal Birner chtěl najít Honzu Ordoše, ale nakonec se to dostalo k Jardovi Vlachovi. Po jeho střele se to odrazilo ke mně a už jsem před sebou měl jen prázdnou branku," popisoval střelec. Vzápětí to navíc bylo už o tři góly. Adam Klapka objel branku a po jeho zakončení se kotouč dostal k Petru Jelínkovi, jenž už měl lehkou práci - 3:0!

Sparta se ale nevzdala a už ve 13. minutě snížila. Roman Horák nabil z pravé strany Michalu Řepíkovi a ten střelou z první propálil Petra Kváču - 3:1. Vzápětí měl na druhé straně velkou šanci Marek Zachar, který v oslabení jel úplně sám na Machovského, na toho však svou přízemní střelou nevyzrál. To mohlo domácí mrzet, protože zanedlouho se kotouč dostal k Adamu Poláškovi, jenž tvrdou ránou z vrcholku levého kruhu vymetl šibenici liberecké branky - 3:2.

I v druhé třetině se hrál velmi rychlý hokej se spoustou šancí na obou stranách. V 31. minutě předvedl parádní akci Dávid Gríger, který nejdřív ve středním pásmu vybojoval kotouč, načež si ho při následném přečíslení 2 na 1 vyměnil s Markem Zacharem a střelou z první zakončil - 4:2. Pražanům se ale opět podařilo snížit. Při podobné akci přihrál Filip Chlapík Janu Buchtelemu, na jehož rychlou ránu Petr Kváča nestačil - 4:3. Před třetí třetinou tak domácí vedli o jednu branku.

Na začátku závěrečného dějství to mohlo být už o dva góly, Tomáš Filippi ale v dobré šanci orazítkoval tyč Machovského branky. Následně měli Pražané mírnou převahu, přes pevnou libereckou obranu se však těžko dostávali k větším šancím. Nejvíce zahrozili při přesilovce, Petr Kváča ale svůj tým skvělými zákroky podržel. Hosté to zkusili i bez brankáře, jenže ani v šesti se jim vyrovnat nepodařilo. Tři body tak zůstavají pod Ještědem!

Nepřehledná situace před Petrem Kváčou

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta
Bílí Tygři Liberec
„Jsme rádi, že jsme navázali na dobrý týmový výkon, který jsme předvedli v zápase s Plzní. Povedl se nám začátek, odskočili jsme na 3:0, samozřejmě jsme si ale stále byli vědomi ofenzivní síly soupeře, takže nám bylo jasné, že nás do konce nečeká nic jednoduchého. Celých šedesát minut jsme ale hráli zodpovědně, což nám přineslo vítězství. Jedinou temnou stránkou na tomto utkání je to, že nemohl přijít plný stadion, diváci by si to rozhodně užili."
Josef Jandač
HC Sparta Praha
„Nepovedl se nám vůbec začátek, rychle jsme prohrávali 0:3. Poté jsme se trochu zmátořili a snížili na 2:3, měli jsme i několik šancí na vyrovnání, bohužel jsme je ale nevyužili. Hráli jsme špatně v přesilovkách, v kterých jsme si mohli pomoct. Jinak kluci bojovali, tentokrát to však nestačilo."

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner