Aktuální zprávy

Střípky z Boleslavi: Král má rekord, Tygři nejvyšší výhru venku

Mladá Boleslav/Liberec – Bílí Tygři ovládli i druhé letošní derby, když na ledě Mladé Boleslavi zvítězili vysoko 8:0. Zápas přinesl i nemálo zajímavých momentů a milníků.

Svěřenci Filipa Pešána měli proti svému rivalovi mimořádně přesnou mušku, to hlavní se ovšem odehrálo v libereckém brankovišti. Daniel Král totiž vychytal svou první extraligovou nulu! Ba co víc, zvládl to v pouhých 20 letech a 85 dnech a stal se tak nejmladším brankářem Tygrů, který si v české nejvyšší soutěži připsal čisté konto. Talentovaný gólman překonal téměř třináct let staré prvenství Tomáše Vošvrdy, jenž to zvládl ve věku 21 let a 64 dní.

Daniel Král o čistém kontu
Půlku zápasu to podle mě bylo celkem vyrovnané. Nějaké zákroky jsem tam měl, ale zhruba od poloviny druhé třetiny kluci hráli do obrany fakt parádně. Pak jsem tam už byl spíš jen jako divák. Moje nula je hlavně velkou zásluhou kluků.

V duelu s Bruslaři překonali Liberečtí i jeden svůj týmový rekord. Vítězství 8:0 je totiž historicky jejich nejvyšším triumfem na ledě soupeře. Celkově jsou navíc prvním mužstvem od roku 2002, který v české elitní soutěži vyhrál venkovní utkání o osm branek.

Páteční střetnutí ovšem nabídlo i další malé příběhy. Pojďme si je tedy ve stručnosti shrnout.

  • Tygři v zápase využili čtyři přesilovky, tedy stejně jako ve všech předchozích kolech dohromady.
  • Mladá Boleslav letos disponuje nejlepší přesilovkou, Liberec ovšem zvládl všechna oslabení a v jednom navíc vstřelil i branku.
  • Po dvou gólech si v zápase připsali Jakub Rychlovský a Tomáš Filippi. Druhý jmenovaný je s 18 body druhý v extraligové produktivitě!
  • Útočník Adam Najman zaznamenal čtyři asistence. Z hlediska bodů to byl jeho nejpovedenější zápas v české nejvyšší soutěži.
  • Letní posila Kelly Klíma uzavřel skóre brankou na 8:0. Byla to jeho první trefa v tygřím dresu.
  • Sedmnáctiletý obránce Tomáš Galvas nastoupil kvůli marodce ve třetím útoku. Z pozice forvarda si připsal jednu asistenci.


Tomáš Galvas nebyl z pozice útočníka daleko ani od vstřelení branky

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner