Aktuální zprávy

TOP 3 individuální výkony: První hattrick i jedenáctibodová porce

Liberec – V dalším díle rubriky TOP 3 přinášíme výběr těch nejlepších individuálních výkonů v uplynulém ročníku. Připomenout si tak můžete nevídaný kousek Tomáše Filippi i povedený večer Adama Najmana.

Pan asistent

Adam Najman se vypracoval ve skvělého tvůrce hry a v uplynulé sezóně si připsal dohromady 38 asistencí! Nejpovedenější večer zažil v říjnovém utkání s Mladou Boleslaví, které Tygři ovládli 8:0. Mladý forvard se na této výhře podílel výraznou měrou, jelikož přihrál hned na čtyři góly Liberce! Zajímavé je, že si všechny asistence připsal v nerovnovážném stavu – tři v přesilových hrách a jednu dokonce v oslabení. Pro Najmana šlo navíc o první čtyřbodové střetnutí v kariéře.


Zrození střelce

Kometa tohoto ročníku Jakub Rychlovský zažil povedených zápasů hodně. Ten nejlepší přišel na konci listopadu na Kladně, kdy o sobě dal poprvé výrazně vědět. Proti Rytířům totiž vstřelil svůj první hattrick v kariéře a ke třem trefám přidal i jednu asistenci. Právě v tomto utkání nastartoval skvělou jízdu, která vyvrcholila titulem krále extraligových střelců.

Pro hrst bodů

Významné prvenství získal po základní části i Tomáš Filippi, jenž pro změnu ovládl kanadské bodování. Velmi důležitý krok za vítězstvím v produktivitě učinil ve dvou únorových duelech. Nejdříve totiž zaznamenal bilanci 1+4 proti Litvínovu a hned v následujícím utkání dokonce 4+2 na Kladně! Během dvou zápasů si tak připsal celkem jedenáct bodů! Dvě více jak pětibodová utkání od jednoho hráče zažila česká nejvyšší soutěž naposledy před 23 lety.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner