Aktuální zprávy

TOP 3 zápasy sezóny: Snový obrat i dechberoucí derby

Liberec – Pojďme se ještě v krátkosti ohlédnout za uplynulou sezónou. Ta sice pro Tygry skončila ve čtvrtfinále, i tak ale byla plná velkých příběhů a atraktivních zápasů. Jaké byly ty top?

Úspěšné derby

Zápasy s rivalem z Mladé Boleslavi vždy patří k ozdobám sezóny a jinak tomu nebylo ani tentokrát. Tím nejpovedenějším derby bylo pro Tygry listopadové utkání na domácím ledě, v němž Bruslaře přestříleli 6:2. Adam Najman si v tom zápase připsal svůj první extraligový hattrick, Jaroslav Vlach zase v pohledné bitce přepral Radka Jeřábka.


Skalp lídra

V závěru základní části nabrali Liberečtí skvělou formu a díky sérii výher zůstali až do posledního kola ve hře o místo v elitní čtyřce. V rámci vítězné šňůry si navíc připsali i vysoké vítězství 5:1 nad Pardubicemi, které měly v té době už jistý zisk Poháru Jaroslava Pouzara.


Historický obrat

Sérii předkola s Plzní muselo rozhodnout páté utkání, které pro Severočechy nezačalo vůbec dobře. Za stavu 0:3 se ovšem nadechli ke stíhací jízdě a srovnání na 3:3. O postupu do dalšího kola play-off poté rozhodl v prodloužení Adam Najman. Tygři se navíc stali prvním týmem v historii extraligy, který v rozhodujícím zápase série zvrátil tříbrankovou ztrátu.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner