Reportáž

Těsná prohra na závěr roku, libereckou tvrz vyloupil Litvínov

Liberec - Vítězná série Bílých Tygrů, podobně jako kalendářní rok 2021, dospěla ke svému konci. Svěřenci Patrika Augusty se v napínavém utkání museli sklonit před litvínovskou Vervou, která triumfovala 3:2. Do nového roku vstoupí podještědský tým z osmého místa.

První dějství nabídlo spoustu početních výhod na obou stranách. Zatímco Bílí Tygři svými přesilovkami pohrdli, Verva byla nekompromisní. Marek Hrbas nejprve prostřelil Petra Kváču od modré čáry a krátce před první sirénou zvýšil litvínovský náskok pohotovou dorážkou nestárnoucí Viktor Hübl. „Na začátku jsme měli spoustu střel a příležitostí, pak jsme ale bohužel neproměnili přesilovku a naopak jsme sami dvě oslabení neubránili, což dalo tvář zbytku zápasu,“ vracel se Jan Ordoš k úvodní třetině.

Šelmám se podařilo potrestat jeden z mnoha trestů hostí až po přestávce, Jan Ordoš vyzrál na brankáře Godlu bekhendovým zakončením z bezprostřední blízkosti. Domácí rázem výrazně pookřáli.

Tomáš Filippi o utkání
„Věděli jsme, s čím Litvínov přijede, ničím nás nepřekvapil. O to víc nás mrzí, že jsme si zápas prohráli ve vlastních přesilovkách."

Vítr z plachet jim však vzala povedená kombinace hostující Vervy, když nádhernou akci litvínovské čtveřice zakončil za bezmocného Kváču Josef Jícha. Takřka okamžitě však neméně pohledným způsobem snížilo na rozdíl jediné branky duo Tomáš Filippi a zakončující Michal Birner.

V závěrečné třetině Liberečtí bojovali o zdramatizování zápasu. Jejich mohutný tlak opepřený i o krátkou hru bez brankáře však na srdnatou defenzivu Litvínova nestačil. Verva si tak na závěr roku odvezla domů plný počet bodů za vítězství 3:2.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta
Bílí Tygři Liberec
„Jsme zklamaní. Myslím si, že rozhodly přesilovky. Hosté proměnili dvě, my jen jednu. Měli jsme šance zvrátit zápas v početních výhodách na naši stranu, ale bohužel jsme je nevyužili."
Vladimír Růžička
HC Verva Litvínov
„Věděli jsme, že potřebujeme bodovat, takže jsme chtěli dobře bránit a přecházet do rychlých protiútoků. Myslím, že jsme ten zápas odehráli velice dobře a hlavně s obrovským nasazením. Rozhodly přesilovky. Musím hráčům poděkovat, protože na ledě opravdu lezli po čtyřech."

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner