Preview k zápasu

Těžká zkouška. Tygři zavítají na led silných Vítkovic

Liberec - V rámci 39. kola čeká Tygry soupeř z kategorie těch nejtěžších. Utkají se totiž s Vítkovicemi, které se v letošní sezóně pohybují na špičce tabulky. Naváží proti nim Liberečtí na výhru proti Karlovým Varům? To se dozvíme už v pátek, utkání začne v 17:30!

Zpět na vítězné vlně

Liberečtí si po třech těsných prohrách za sebou v minulém kole konečně spravili náladu. Pod Ještěd zamířily Karlovy Vary, které se sice dostaly do vedení, Tygři však dokázali vývoj zápasu otočit a nakonec vyhráli 3:1. Získané cenné tři body jim tak upevnily pozici na sedmé příčce, z které se budou snažit dostat ještě výš.

Vítkovice sice ve svém posledním utkání podlehly Mladé Boleslavi 2:3 po samostatných nájezdech, mrzet je to ale tolik nemusí. Předtím totiž měly na svém kontě čtyři výhry z pěti zápasů a s náskokem 12 bodů se drží na druhé místě, z níž tlačí na vedoucí Dynamo. Těží přitom hlavně ze své ofenzivy, která zatím nastřílela nejvíce gólů v celé soutěži. Na druhém místě jsou mimochodem právě Tygři, je tedy jasné, že nás čeká hodně zajímavý duel.

Richard Nedomlel o utkání s Energií
Karlovy Vary jsou vždy rychlým, bruslivým, nepříjemným soupeřem. My jsme ale hráli celých šedesát minut. Ať už to vypadalo všelijak, mělo to všechno, co to mít mělo.

Koho sledovat?

Ve skvělé formě v poslední době hraje Adam Najman. Aktuálně má na svém kontě šňůru už deseti zápasů za sebou, ve kterých dokázal bodovat. Prodlouží svou produktivní sérii i proti Rideře?

Ve vítkovickém dresu opětovně předvádí skvělé výkony exliberecký Dominik Lakatoš. Ten je aktuálně s 37 kanadskými body dokonce druhým nejproduktivnějším hráčem celé soutěže, liberecká obrana se tedy nejen proti němu bude rozhodně muset mít na pozoru.

Vzájemná bilance pro Vítkovice

Oba týmy se v letošní sezóně utkaly zatím dvakrát a v obou případech byla úspěšnější Ridera. Ta nejdříve na svém ledě zvítězila vysoko 6:3, načež slavila i pod Ještědem. V doposud poslední vzájemném duelu sice Liberečtí vedli, hosté ovšem zápas otočili a nakonec zvítězili v samostatných nájezdech.

Podaří se tentokrát Tygrům Vítkovice poprvé v sezóně porazit? Úvodní buly střetnutí dvou nejproduktivnějších celků ligy padne už v pátek v 17:30. Držte našemu týmu palce alespoň na dálku!

Poslední vzájemný zápas

Bílí Tygři Liberec vs. HC Vítkovice Ridera 2:3 po sn.
Branky a nahrávky: 4. Bulíř (Frolík), 54. Faško-Rudáš (Flynn) – 31. Mueller (Krieger), 44. Mueller (Mikuš), rozh. náj. Marosz.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner