Mládežnický hokej

Tygr versus indián. U15 se ve finále střetne s Plzní, vstup je zdarma!

Liberec - Tygří kategorie U15 bude i letos bojovat o mistrovský titul až do samotného konce. Ve finálové sérii vyzve plzeňskou Škodovku, hrát už se bude na tři vítězné duely. Vstup na domácí zápasy je zcela zdarma.

Bílí Tygři doposud proplouvají vyřazovací částí bez jediné prohry. Až doposud se hrálo jen na dva vítězné zápasy, všechny série tedy náš tým ovládl 2:0. V osmifinále vyřadil Hradec Králové (4:3, 11:3), ve čtvrtfinále karlovarskou Energii (2:1, 5:3) a v semifinále si vyšlápl na Pardubice (6:2, 4:1).

Plzeňští si počínali podobně suverénně, až v semifinále s Mladou Boleslaví potřebovali rozhodující třetí zápas (3:1, 2:4, 7:1). Jinak hladce vyřadili jak v osmifinále Vítkovice (5:2, 11:1), tak ve čtvrtfinále českobudějovický Motor (6:1, 13:2). Proti Mladé Boleslavi se mimochodem liberečtí deváťáci postavili ve finále loni a byla z toho těsná porážka. Letos nás tedy "ultimátní" derby nečeká.

Zatímco doteď se hrálo jen na dva vítězné zápasy, k vítězství ve finálové sérii již budou zapotřebí tři výhry. Finálová partie započne ve středu a čtvrtek dvojutkáním na západě Čech. V liberecké Home Credit Areně se bude hrát v neděli a případně pondělí, oba dny shodně od 16:00.

Fináloví soupeři na sebe už v letošní sezóně dvakrát narazili v rámci nadstavbové části. Pod Ještědem se nejprve z jednoznačné výhry 11:1 radovali Západočeši, pro náš tým šlo o zdaleka nejvyšší prohru v aktuálním ročníku. O to cennější byla úspěšná odveta na plzeňském ledě, kde Bílí Tygři zvítězili 5:4 po prodloužení.

Vzájemné zápasy v základní části

  • Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 1:11
  • HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec 4:5 po prodl.

Termíny finálové série

  • 1. zápas: středa 3. 4. od 17:00 – HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec (Tréninková hala Plzeň)
  • 2. zápas: čtvrtek 4. 4. od 17:00 – HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec (Tréninková hala Plzeň)
  • 3. zápas: neděle 7. 4. od 16:00 – Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň (Home Credit Arena)
  • příp. 4. zápas: pondělí 8. 4. od 16:00 – Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň (Home Credit Arena)
  • příp. 5. zápas: středa 10. 4. od 17:00 – HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec (Tréninková hala Plzeň).

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner