Preview k zápasu

Tygři hrají znovu o vše! O prodloužení série se pokusí v Praze

Liberec – Pouhý den přestávky a zpět do akce! Tygři si v sobotu vynutili pokračování série, která se nyní stěhuje do hlavního města. Svěřenci Patrika Augusty znovu budou odvracet vyřazení v pondělí od 19:00!

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 1:3 na zápasy


Libereckým hokejistům vstup do čtvrtfinálové série nevyšel, když první utkání prohráli v Praze 0:7. Ve druhém střetnutí se následně dostali do vedení, jenže Sparta ještě v první třetině otočila skóre a nakonec těsně zvítězila 3:2.

Velmi vyrovnané a vyhrocené bylo i třetí utkání po přesunu pod Ještěd. Stav byl totiž dlouho nerozhodný, v poslední minutě ale Sparta využila přesilovou hru a po výhře 2:1 slavila postupový mečbol. Následně ale Tygři odmítli vyřazení a díky tříbrankové závěrečné periodě vrátili sérii do hlavního města!

Petr Kváča o čtvrtém zápasu
Odvrátili jsme vyřazení a vrátili sérii do Prahy, takže mi spadl kámen ze srdce. Nic ale nekončí, musíme se dobře připravit na další utkání.

Koho sledovat

Útočník Jakub Klepiš se v play-off dostal do formy a patří zatím mezi hlavní tahouny Severočechů. S bilancí 3+4 mu patří čtvrtá příčka v produktivitě vyřazovacích bojů.

Pěti kanadskými body se ve čtvrtfinále prezentoval švédský forvard Erik Thorell, jenž se i v play-off řadí mezi hlavní tahouny Sparty.

Příběhy čtvrtfinále

Svou formu stále více a více šponuje liberecký brankář Petr Kváča, jenž byl při sobotní výhře klíčovým faktorem. Především ve třetí třetině předváděl zákroky na hranici chápání a měl tak lví podíl na tom, že Tygři nakonec udrželi těsné vedení. Nutno však podotknout, že velmi povedené výkony předvádí v sérii i Matěj Machovský v bráně Sparty. Dá se tak očekávat, že oba maskovaní muži budou při pátém zápasu opět velmi důležití pro jeho vývoj.

Jakub Klepiš po čtvrtém zápasu
Výborně nás podržel Kvaky, který hlavně ve třetí třetině chytil několik jasných gólů. Některé jeho zákroky navíc byly "wow"!

Tygři už jednou odvrátili konec sezóny, stále je ovšem před nimi spoustu práce. Na Spartě totiž budou opět usilovat o prodloužení série a šesté utkání, které by hráli před svými fanoušky. Zda získají druhý bod se dozvíme již v pondělí od 19:00! Zápas odvysílá stanice O2 TV Sport.

Čtvrtfinále play-off

Pondělí 21. března: HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec 7:0
Úterý 22. března: HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec 3:2
Pátek 25. března: Bílí Tygři Liberec vs. HC Sparta Praha 1:2
Sobota 26. března: Bílí Tygři Liberec vs. HC Sparta Praha 4:2

Pondělí 28. března: HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec (19:00, O2 TV Sport)
Středa 30. března: Bílí Tygři Liberec vs. HC Sparta Praha (případný 6. duel)
Pátek 1. dubna: HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec (případný 7. duel)


Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner