Preview k zápasu

Tygři se představí ne ledě lídra. Vyzrají na Pardubice podruhé?

Liberec – Po výhře nad Karlovými Vary čeká svěřence Filipa Pešána utkání proti vedoucímu mužstvu tabulky. Zápas v Pardubicích odstartuje v neděli od 17:00.

Vítězná série

Liberečtí hokejisté šli na reprezentační přestávku v dobrém rozpoložení, když v posledních dvou zápasech vyzráli na Litvínov i Kladno. Po návratu z odpočinku navázali na povedené výkony a připsali si třetí vítězství v řadě. Drama s karlovarskou Energií rozhodlo až v prodloužení, v němž byli šťastnější Tygři.

Tomáš Filippi o utkání s karlovými vary
Je to cenné vítězství. Za každou malou chybu jsme byli potrestání a Energie nám už letos vzala hodně bodů. Jsem rád, že jsme tentokrát ten bod navíc urvali my.

Dynamo disponuje šňůrou dokonce pěti vyhraných střetnutí. K tomu navíc uspělo i v prvním zápase osmifinále CHL. Pardubice v této sezóně zatím prohrály pouze jednou v základní hrací době a na čele tabulky mají suverénní náskok osmi bodů na druhou Spartu.

Koho sledovat

Útočník Jaroslav Vlach si v utkání s Energií připsal velmi důležitou branku, která byla už jeho sedmá v sezóně. Přidá proti Dynamu další?

Robert Říčka se v posledním utkání s Plzní podílel na šesti gólech svého mužstva hattrickem! Všechny tři góly navíc vstřelil v přesilovce a Liberečtí si na něj budou muset dát velký pozor.

Vyrovnaný duel

Severočeši jsou v tomto ročník jedním z pouhých tří týmů, které dokázaly lídra tabulky pokořit. Na domácím ledě v prvním vzájemném setkání sice ztratili dvoubrankové vedení, nakonec ale zvítězili v nájezdech. I minulý ročník byla bilance obou mužstev vyrovnaná. Dočkáme se dalšího napínavého zápasu?

Jak svěřenci Filipa Pešána obstojí proti dosavadnímu nejlepšímu soupeře se dozvíme již v neděli. Úvodní buly padne na východě Čech v 17:00!

Poslední vzájemné utkání

Bílí Tygři Liberec vs. HC Dynamo Pardubice 4:3nn
Branky a nahrávky: 3. Rychlovský (Filippi, McCoshen), 11. Bulíř, 27. Flynn (McCoshen, A. Najman) – 20. D. Musil (Rákos, Poulíček), 45. Říčka (Čerešňák, Cienciala).


Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner