Aktuální zprávy

Tygři si pojistili kometu letošní sezony. Rychlovský podepsal novou smlouvu

Liberec - V posledních sezonách se napevno zabydlel v A-týmu Bílých Tygrů, ale letos naplno prokazuje, co v něm je. Jakub Rychlovský se zařadil mezi hlavní tahouny libereckého týmu a od klubu si za to vysloužil novou dvouletou smlouvu s roční opcí.

Rodák z Vrchlabí úspěšně prošel akademií Bílých Tygrů a dvě sezony také působil na farmě v Benátkách nad Jizerou, kde okusil dospělý hokej. Od sezony 2020-21 se prosadil do A-týmu, se kterým dokráčel až do extraligového finále. Jeho progres byl znatelný každým rokem, letos se z něj ale stala jedna z hlavních opor liberecké ofenzivy. V polovině sezony je druhým nejproduktivnějším hráčem týmu a šestým nejlepším střelcem celé soutěže. K tomu je navíc výrazně platný na obou koncích kluziště, kdy svým bruslením znepříjemňuje hru všem soupeřům.

Jeho výkony mu vynesly i první reprezentační pozvánku a na Švýcarských hrách se v národním dresu uvedl skvěle. Hned ve své premiéře proti domácím Švýcarům skóroval, v utkání se Švédském pak zaznamenal asistenci. Trenér Filip Pešán se s Rychlovským dohodl na dvouleté smlouvě s roční opcí. "Jsem rád, že zůstanu v Liberci a budu se moci dál rozvíjet v téhle organizaci, kde mi pro další posun v kariéře nic nechybí," těší rychlonohého forvarda.

Vyjádření hlavního trenéra Filipa Pešána
Jsem rád, že se nám podařilo uzavřít smlouvu s odchovancem tygří akademie, který prošel i náročným programem rozvojového projektu v Benátkách. Natrvalo prokazuje svoje kvality v A-týmu a nově také v reprezentaci. Minimálně v příští sezoně bude oblékat dres Bílých Tygrů. Všichni budeme dělat maximum pro to, aby si řekl o zajímavé zahraniční angažmá.

Profil Jakuba Rychlovského

S hokejem začínal Jakub Rychlovský ve Vrchlabí, nicméně již během mladšího dorostu přestoupil do města pod Ještědem. Postupně se vypracoval mezi hlavní opory mužstva a vůdčí roli plnil následně i mezi juniory. Díky svým výkonům také dostával pravidelně pozvánky na reprezentační akce, včetně světových šampionátů kategorií U18 a U20.

Již během mládežnických let začal také nastupovat za farmu v Benátkách a premiéru v tygřím áčku si odbyl v sezóně 2019/20. Postupně si vydobyl v sestavě Liberce pevné místo a v ročníku 2020/21 se s týmem dokonce podíval do extraligového finále, v němž Severočeši prohráli s Třincem. V roce 2023 s klubem podepsal novou jednoroční smlouvu.


Jakub Rychlovský na kotouči

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner