Reportáž

Tygři zvládli přetahovanou s Kladnem a těsně uhájili domácí led

Liberec – Bílí Tygři vstoupili do utkání rychlou brankou, jenže poté nevyužili několik dalších šancí a Kladno vyrovnalo. Ve druhé třetině Rytíři zareagovali i na druhou trefu Severočechů, a tak musela rozhodnout třetí třetina. V té nakonec domácím vystřelil tři body Tomáš Filippi.

Liberečtí na svého soupeře vlétli a jejich aktivita velmi brzy přinesla ovoce. Již ve čtvrté minutě totiž ve středním pásmu Jakub Klepiš zamotal kladenským hráčům hlavy svými dvěma otočkami, následně přejel modrou čáru a parádní ranou ze stahovačky otevřel skóre. „Kroužil jsem a čekal, že si někdo najede. Pak jsem viděl, že byli obránci hodně odcouvaní. Udělal jsem kličku a vystřelil. Taková stahovačka mi vyšla naposledy někdy v dorostu na Slavii,“ vracel se poté Klepiš ke své trefě.

Tygři měli poté nadále více ze hry, jenže po rychlém protiútoku Rytířů bylo nakonec srovnáno, když do horního rohu přesně zamířil Jaromír Jágr. Těsně před první sirénou ovšem Michal Birner tečoval do sítě pokus Lukáše Dernera a šelmy si tak odnesly do kabiny jednobrankové vedení.

Ve druhé dvacetiminutovce měli Tygři několik dalších slibných příležitostí, ani jednu z nich ale nevyužili, a tak znovu udeřili Středočeši. Tomáš Plekanec při přesilové hře křížnou přihrávkou nabil Dannymu Christovi a ten procedil kotouč za Petra Kváču. Zpět do vedení mohl poté Liberec poslat Martin Faško-Rudáš, když po střele Mislava Rosandiče dorážel do odkryté brány, mířil ovšem těsně mimo. Vzápětí nebyl úspěšný ani Michal Birner, který nezužitkoval samostatný únik.

Tomáš Filippi o utkání s Kladnem:

„Všichni jsme věděli, jak těžký zápas to bude. Celých šedesát minut nám ukázalo, že jsme měli pravdu. Byla to válka a boj o každý centimetr. Kladno nám nedalo nic zadarmo, jsou to pro nás zlaté tři body.“


Závěrečné dějství nabídlo urputnou bitvu a obě mužstva si navzájem nedarovala ani centimetr ledu. V 50. minutě se nakonec dočkali domácí fanoušci potřetí! Ondřej Vitásek přihrál podél modré čáry Tomáši Filippi, jenž dokonale využil provozu před Landonem Bowem a ranou z voleje opět naklonil pomyslný jazýček vah na stranu domácích.

Kladenští následně vrhli všechny síly do útoku, i přes závěrečný tlak už ale tentokrát nesrovnali. Svěřenci Patrika Augusty po velmi náročném utkání zvítězili 3:2 a posunuli se zpět na první místo extraligové tabulky.


Ohlasy trenérů

Patrik Augusta
Bílí Tygři Liberec
„Bylo to velice těžké utkání a soupeř si zaslouží veliké uznání. Kladno hrálo velice dobře. Bylo organizované, bojovné, rychle otáčelo hru... Dělalo nám velké problémy se přes jeho hráče prosadit. My jsme si sice vytvořili šance, jenže jsme je neproměňovali. Kdybychom byli produktivní, nemuseli jsme se strachovat až do konce. I takové ale zápasy občas jsou. Jsme rádi, že jsme našli cestu k vítězství."
David Čermák
Rytíři Kladno
„Jsme opět bez bodu, což je pro nás špatné. Pozitivem je náš dnešní výkon. Od něj se musíme odrazit do dalších zápasů. Pokud budeme takto hrát dál, tak podle mě začneme sbírat body."

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner