Reportáž

Tygrům zápas v Praze nevyšel, Spartě podlehli 1:4

Praha/Liberec - Svěřencům Patrika Augusty se útok na třetí vítězství v řadě nepodařil. Na ledě pražské Sparty čelili Severočeši velkému tlaku domácího celku, který nakonec opanoval utkání poměrem 4:1.

Do zápasu vstoupil o něco aktivněji výběr trenéra Jandače. Střelecká převaha Pražanů brzy dospěla ke gólovému vyvrcholení, když krátce před polovinou úvodní periody otevřel skóre David Dvořáček. Bílí Tygři však svého soka dokonale zaskočili těsně před první sirénou a zásluhou branky Jana Ordoše v oslabení se mohli radovat z vyrovnání.

Prostřední dějství patřilo Spartě. Ta ještě zvýšila už tak svižné střelecké tempo a vyneslo jí to hned dvě další trefy. Nejprve rozvlnil síť za Kváčou Michal Řepík a posléze v přesilové hře navýšil náskok týmu z hlavního města Filip Chlapík.

Pražané měli osud duelu pevně ve svých rukou. Jejich, už tak velmi slibné, vedení navíc na startu třetí části zvýraznil Vladimír Sobotka a to už byla pro šelmy situace kritická. Severočeši se do poslední minuty snažili s výsledkem ještě něco udělat, ovšem Sparta už si skóre 4:1 pohlídala až do konce.



Ohlasy trenérů

Jaroslav Hlinka
HC Sparta Praha
„Odehráli jsme velmi náročné utkání. Ani po zápase s Libercem bych se ale moc neradoval. V předchozích zápasech jsme měli strašidelnou sérii porážek. Proti Liberci jsme vyhráli teprve podruhé v řadě. Musíme být i nadále při zemi. Pořád máme co dohánět, věřím, že jsme na správné cestě. Utkání se rozhodlo hlavně ve druhé třetině, kdy jsme přežili několik velkých šancí soupeře, a naopak jsme šli do vedení my. Ve třetí třetině jsme si výsledek už pohlídali. Věřím, že hráči postupně naberou sebevědomí."
Patrik Augusta
Bílí Tygři Liberec
„Sparta vyhrála zaslouženě. Od začátku utkání byla aktivnější. Bojovali jsme, ještě za stavu 1:1 jsme měli samostatný nájezd, kdy kotouč trefil tyčku. V obraně jsme bohužel udělali dvě velké chyby, které soupeř potrestal. Čtvrtý gól porážku dovršil. Mrzí mě, že jsme po čtvrtém inkasovaném gólu na můj vkus trochu přestali válčit."

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner