Mládežnický hokej

V Liberci trénují Tygři ze zahraničí, Dvořák se připravuje na MS

Liberec - Dobří Tygři se vracejí. V Liberci aktuálně trénují Bennet Rossmy a Štěpán Vopravil, kterým v klubech skončila sezóna a pod Ještědem mají možnosti pobytu na ledě. Zároveň zkvalitňují přípravu Jakubovi Dvořákovi, který se vrací po dlouhodobém zranění a chystá se na MS do 18 let.

Německý útočník Bennet Rossmy prošel takřka kompletními mládežnickými kategoriemi Bílých Tygrů. V letošní sezóně nastupoval v nejvyšší německé soutěži za Eisbären Berlín, jako kapitán vedl svoji zemi na MS juniorů. A dokonce se zapojí i s reprezentačním áčkem do přípravy na seniorské MS!

Brankář Štěpán Vopravil je libereckým odchovancem, který se před letošní sezónou vydal na zkušenou do zahraničí. Ve finském KooKoo chytal nejvyšší juniorskou soutěž a nevedl si vůbec špatně – úspěšnost zákroků totiž držel okolo 91,50 %. Navázal tak už na vydařený loňský rok, kdy kryl záda Danielu Královi při stříbrném tažení tygří juniorky.

Společně s nimi se po ledě prohání také další tygří odchovanec Jakub Dvořák. Sedmnáctiletý obránce byl velkou část sezóny mimo hru vinou zranění, i tak se ale výborně uvedl v seniorské extralize. Aktuálně se dostává zpět do formy, aby pomohl národnímu týmu na MS do 18 let!

Manažer tygří mládeže Jiří Bermann
Jako Tygři dlouhodobě tvrdíme, že nemáme problém s tím, když jdou kluci za poznáním do zahraničí. Chceme s nimi udržovat dobrý vztah tak, aby se rádi vraceli zpátky. U Benneta i Štěpána věříme, že je třeba v budoucnu uvidíme v tygřím dresu. Současně pomáhají v tréninku Kubovi Dvořákovi, pro kterého je příprava rázem zajímavější, než kdyby byl na ledě jen s trenérem.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner