Mládežnický hokej

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Liberec - Na dnešní noc nikdy nezapomene bývalý hráč tygří akademie i A-týmu Adam Klapka. V utkání Calgary proti San Jose si totiž připsal svůj premiérový gól v nejlepší lize světa!

203 centimetrů vysoký útočník přitom svůj gól stihl v letošní sezóně prakticky v poslední možné chvíli. Calgary se totiž do play-off nepodívá a domácí střetnutí se San Jose tak bylo posledním zápasem Flames v tomto ročníku.

Klapkův moment přišel ve 13. minutě, když se v levém kruhu natáhl po kotouči a naprosto přesným švihem jej napálil pod horní tyč. Klaps – jak se mu v zámoří přezdívá – se v NHL poprvé prosadil ve svém šestém zápase. Jinak nastupuje převážně na farmě v AHL, kde má velmi dobrá čísla. Letos si v 64 duelech připsal 46 bodů.

V zápase se San Jose navíc ukázal i svoji další přednost – fyzickou hru. Ve 23. minutě se v parádní bitce utkal s Givani Smithem.

"Je to úžasný pocit, hlavně tady na domácím ledě. Nikdy to nezapomenu," zářil po utkání Klapka. "Myslím, že už byl čas ukázat, že v NHL můžu hrát. Při gólu to byl spíš instinkt, snažil jsem se puk hlavně dostat na bránu."

Adam Klapka je odchovancem pražské Slavie, v juniorském věku nicméně zvolil přestup do Liberce. Rozvíjel se zde v tygří akademii i v programu tehdejší farmy v Benátkách nad Jizerou.

V sezóně 2019/20 se rozhodl pro přesun do zámořské juniorské soutěže, nicméně v ročníku 2021/22 se znovu vrátil do liberecké organizace. Původně se s ním počítalo spíše jako s oporou pro Benátky, ovšem Klapka dostal šanci i v tygřím áčku a výborně se jí chopil. V extralize nakonec odehrál 44 zápasů s bilancí 6+12. Do toho si připsal i první starty a gól v seniorské reprezentaci.

Na Klapku se během zmiňované sezóny několikrát přiletěl osobně podívat hlavní skaut Calgary Flames a vytáhlý forvard si svými výkony řekl o smlouvu v nejlepší lize světa.


Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner