Mládežnický hokej

Ve čtvrtfinále na Vítkovice! Jaký je formát play-off U15?

Liberec - Zatímco v dřívějších letech končila sezóna hokejistům devátých tříd mistrovstvím republiky, po vyčlenění kategorie ze systému žákovských soutěží čeká deváťáky premiérové play-off. Bílí Tygři do něj vstoupí z pozice obhájců titulu a zároveň vítěze letošní základní části.

Do play-off postoupily první dva týmy z každé ze tří nadstavbových skupin a dále dva nejlepší ze třetích příček. Nasazení celků do vyřazovacích bojů je určené v první řadě podle jejich umístění a v druhé řadě podle bodového zisku. Na prvních třech místech se tak seřadily týmy z prvních příček, na čtvrtém až šestém místě týmy z druhých příček a na sedmém a osmém místě týmy ze třetích příček skupin.

Nasazení pro play-off:
1 – Bílí Tygři Liberec
2 – HC Pilsen Wolves
3 – HC Oceláři Třinec
4 – BK Mladá Boleslav
5 – HC Škoda Plzeň
6 – HC Kometa Brno
7 – HC Slavia Praha
8 – HC VÍTKOVICE RIDERA


Kompletní play-off U15 se odehraje systémem "Ligy mistrů," tedy formátem dvojzápasů, které rozhodne celkové gólové skóre (příklad: pokud tým první zápas prohraje 2:3 a v odvetě zvítězí 4:2, postupuje celkovým výsledkem 6:5). Za předpokladu, že by po odvetě bylo celkové skóre remízové, bude následovat desetiminutové prodloužení tři na tři, popřípadě nájezdy.

Bílí Tygři si v posledním kole dlouhodobé části zajistili v přímém souboji s Mladou Boleslaví první místo, což jim dává potenciálně do všech sérií play-off jistotu domácí odvety. Ve čtvrtfinále se svěřenci trenérů Fialy a Daňka střetnou s Vítkovicemi, se kterými se v letošní sezóně ještě neutkali ani jednou.

Ostravané do základní části vstoupili velmi dobře, ale v průběhu roku jejich forma kolísala a na první dvě místa své skupiny se nevešli. Postup do play-off si nicméně nakonec zajistili jako jeden ze dvou nejlepších celků na třetích příčkách.

Čtvrtfinálová série startuje v pátek od 17:55 zápasem na ledě Vítkovic, domácí odvetu sehrají Tygři v neděli od 14:00. Hrát se bude v Home Credit Areně. Přijďte náš tým podpořit!

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner