Reportáž

Vítězné derby! V prodloužení rozhodl Birner

Liberec - Bílí Tygři sehráli s Mladou Boleslaví vyrovnané utkání. Po šedesáti minutách platilo nerozhodné skóre, na řadu tedy přišlo prodloužení, které pro svěřence Patrika Augusty dopadlo dobře. Přesilovku totiž využil Michal Birner a přisoudil šelmám bod navíc!

I tentokrát byla k vidění jedna extraligová premiéra, v dresu libereckého áčka poprvé nastoupil obránce Jakub Žůrek. Úvod zápasu lépe vyšel Mladé Boleslavi, už v páté minutě totiž skončilo za zády Jaroslava Pavelky tečované nahození Mitchella Fillmana - 0:1. Smolařem okamžiku byl Dávid Gríger, který si to ovšem vzápětí vynahradil! Za bránou totiž obral o puk právě Fillmana a Jan Ordoš vymetl šibenici - 1:1.

Hosté se málem vrátili do vedení, dalekonosná střela Tomáše Fořta se však zastavila o tyč. A Liberec poté udeřil ve vlastním oslabení. Marek Zachar v úniku udržel za zády Martina Ševce, který ho možná lehce fauloval. Zachar přesto procedil kotouč do branky - 2:1. „Soustředil jsem se hlavně na to, aby mi Švícko nevypíchl puk. Nějak jsem se dostal před něj, ale už jsem nemohl zakončit. Jen jsem do puku šťouchnul a se štěstím to dojelo za čáru,“ vracel se Zachar ke své kuriózní trefě.

Dávid Gríger o zápase
Byl to hodně vyrovnaný zápas. Trochu škoda, že jsme nestihli rozhodnout už v základní hrací době, několik šancí jsme na to měli. I dva body jsou ale super.

Ve 26. minutě bylo znovu vyrovnáno. Po zákroku Jaroslava Pavelky propadl kotouč za jeho betony a nejrychleji u něj byl Jan Kotala - 2:2. Po dvojnásobném trestu pro Martina Ševce měli Liberečtí k dispozici čtyřminutovou přesilovku. Bruslaři při vlastním oslabení ujeli ve dvou na jednoho, Pavelka ovšem Pláňkovu střelu fantasticky chytil do lapačky! A početní výhodu nakonec Bílí Tygři přece jenom využili. Dávid Gríger zpoza brány nabil Tomáši Filippi, který se prosadil mezi betony Růžičky - 3:2.

Na tahu byla znovu Boleslav, které vycházely vstupy do třetin. Krátce po startu třetí části získal puk v rohu Kantner a Mário Lunter zamířil do poloprázdné klece - 3:3. Následovala oboustranně spíše opatrná pasáž, ani jeden tým nechtěl udělat chybu, která by ho mohla stát zápas. Jako první zaváhali hosté a Michal Birner stanul sám před Růžičkou, který ho vychytal. Šlo se tedy do prodloužení. A v přesilovce čtyři na tři Bílí Tygři rozhodli! Na brankovišti kotouč dorazil Michal Birner - 4:3.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta
Bílí Tygři Liberec
„Bylo to velice těžké a vyrovnané utkání. Měli jsme velmi mladou obranu, která byla celý zápas pod tlakem. Soupeř velice dobře napadal. Jsem rád, že jsme uspěli a že jsme si pomohli přesilovkami."
Petr Haken
BK Mladá Boleslav
„V první třetině jsme podle mě soupeři darovali dvě branky. To nás stálo mentální nastavení do zápasu, které bylo dobré poté, co jsme po dlouhé době dali první gól. Ve druhé části naše mužstvo ukázalo, že se umí vrátit zpět do utkání. Byli jsme Liberci vyrovnaným soupeřem až do konce. Myslím si, že remíza byla spravedlivá. Mrzí mě akorát vyloučení v prodloužení, které Tygři potrestali."

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner